Sylvie Guillem si Russell Maliphant, la Intalnirile JTI

JTI Romania va invita la cea de a XI-a editie a „Intalnirilor JTI”. Pe 22 octombrie 2010 vor dansa pe scena Teatrului National Bucuresti, in spectacolul „PUSH”, „cea mai senzationala balerina din lume”, Sylvie Guillem si celebrul coregraf si dansator Russell Maliphant.

De la debutul sau, „PUSH” a fost premiat cu patru distinctii majore: Premiul Laurence Olivier pentru Cea Mai Buna Productie de Dans Noua, un premiu Time Out pentru prestatia lui Sylvie Guillem din Solo, Cea Mai Buna Coregrafie (Moderna) pentru Russell Maliphant la decernarea Premiilor Nationale pentru Dans si premiul South Bank Show Dance. „PUSH”, produs de Sadler’s Wells, a fost vazut in numeroase turnee internationale in Germania, Grecia, Elvetia, SUA, Italia, Franta, Spania.

„Se intampla rar ca un spectacol de dans contemporan cu doar doi protagonisti sa se tina cu casa inchisa. Dar coregrafia fascinanta, desavarsita, impreuna cu cea mai senzationala balerina din lume, reprezinta o experienta extraordinara”, scrie „The Times” despre „PUSH”.
Lyndsey Winship, jurnalist si critic de dans, scrie referindu-se la Guillem: „este celebra pentru prezenta ei scenica frapanta, dar, poate, ceea ce o defineste cel mai mult nu este legat de calitatile sale evidente – fizicul neobisnuit, forta si  flexibilitatea corpului, ci, mai degraba, de dorinta de provocare”.

Cuvantul “PUSH” din titlu se manifesta in miscare. „Actiunea fizica de a impinge pentru a initia miscarea in corpul celeilalte persoane si a crea un flux”, dupa cum afirma Maliphant, adaugand ca‚ „de asemenea, fiecare piesa este un impuls.”
Sylvie Guillem si Russel Maliphant vor sustine acest spectacol pentru prima oara in Romania, sub egida „Intalnirilor JTI”, organizate si in 2010 de Fundatia Art Production.

De la lansare, in anul 2000, la „Intalnirile JTI” au participat companii celebre de dans si maestri ai interpretarii muzicii clasice. Prima editie a fost inaugurata de celebra companie de balet Bejart Ballet Lausanne, urmata apoi de Compania Nacional De Danza, Cullberg Ballet, Joaquin Cortes, Alvin Ailey American Dance Theater, Les Ballets de Monte-Carlo. De asemenea, dirijorul Seiji Ozawa, Filarmonica „George Enescu”, pianistii Dmitri Alexeev si Valentin Gheorghiu au fost oaspeti ai „Intalnirilor JTI”.

Biletele se gasesc la Teatrul National si prin reteaua Eventim la: Sala Palatului, magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas si online pe www.eventim.ro.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu