Spectacol suplimentar pentru “Requiem. Nu stii nimic despre mine”

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

La cererea publicului bucureștean, JTI anunță organizarea unei reprezentații suplimentare pentru “Requiem. Nu știi nimic despre mine”, spectacol în premieră mondială, în data de 29 noiembrie, orele 19.00, pe scena Teatrului Odeon. Biletele pentru spectacolele din  25, 26 și 27 noiembrie au fost vândute în totalitate.

Requiem. Nu știi nimic despre mine“, destinat strângerii de fonduri pentru Japonia, grav afectată de cutremurul din 11 martie, este creat de artiștii Motoko Hirayama (Japonia) și Răzvan Mazilu (România), pe partitura muzicală “Requiem” a compozitorului Karl Jenkins. Toate fondurile obținute ca urmare a organizării spectacolelor sunt direcționate către Fondul de Asistență pentru victimele dezastrului din Japonia, deschis de Fundația JTI.

“Requiem. Nu știi nimic despre mine” este o poveste despre doi dansatori care nu se cunosc între ei, dar care ajung să se descopere unul pe celălalt. “Requiem”, partitura muzicală semnată de Karl Jenkins,vorbește despre moarte, dar și despre puterea de a renaște. Spectacolul creează, în ultimă instanță, o punte între două lumi unice și complexe, fiecare cu propria istorie încărcată de momente de cumpănă, dar și de renașteri miraculoase.

JTI mulțumește celor care, prin achiziționarea biletelor la spectacolele din datele de 25, 26 și 27 noiembrie, au dorit să fie parte din povestea celor doi artiști și să-și arate astfel, în același timp, solidaritatea cu locuitorii unei țări aflate la mii de kilometri distanță.

“Mi se pare interesant că eu și Motoko vom lucra la distanță. Este una dintre provocările spectacolului. Acum începem să ne tatonăm, să ne cunoaștem. Am avut prilejul de a merge de cinci ori în Japonia. E o țară fabuloasă, cu totul specială. Într-una dintre aceste ocazii, am putut s-o văd pe Motoko dansând, într-un solo de trei minute. A fost suficient ca să mă impresioneze și ca s-o țin minte”, declară Răzvan Mazilu.

Motoko Hirayama, dansatoare, coregrafă și profesor asociat al Universității din Tsukuba, este una din figurile marcante ale dansului și coregrafiei din țara ei natală, unde a câștigat nenumărate premii importante. Pe plan internațional, Motoko a creat coregrafii pentru dansatori importanți de la American Ballet Theatre, San Francisco Ballet, Baletul Balsoi și a colaborat cu renumitul coregraf israelian Imbal Pinto.

Răzvan Mazilu e artistul complet, care a contribuit decisiv la popularizarea dansului contemporan și a teatrului dans în România. Cu numeroase premii, cu spectacole prezentate și montate în contexte internaționale de prestigiu, Mazilu abordează cu lejeritate stiluri și ipostaze diverse, de la regia de teatru la coregrafie, de la dans contemporan la musical, de la actorie la crearea de costume de scenă.

Biletele pot fi achiziționate la agențiile teatrale și în rețeaua Eventim, la magazinele Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Librariile Humanitas, Cărturești și online pe eventim.ro. Donatiile se pot face în contul RO89INGB0001000132318965, deschis la ING Bank, Sucursala București.

Mai multe informații puteți găsi pe site-ul spectacolului – danceforjapan.ro – sau pe pagina de Facebook a spectacolului.

Japan Tobacco International (JTI) este membra a Grupului Japan Tobacco (JT), producator mondial de produse din tutun. JTI comercializeaza trei dintre cele mai vandute cinci marci la nivel mondial: Winston, Mild Seven si Camel. Alte marci internationale includ Benson & Hedges, Silk Cut, Sobranie of London, Glamour si LD. Avand sediul central la Geneva (Elvetia), Japan Tobacco International are 25.000 de angajati si operatiuni in peste 120 de tari.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu