Solitar: pictura de Maurice Mircea Novac la ICR

Miercuri, 2 noiembrie 2011, la ora 18.00, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru nr.38) va fi vernisata, in prezenta autorului, artistul Maurice Mircea Novac, expozitia “Solitar”. Va prezenta criticul de arta Aurelia Mocanu.

Maurice Mircea Novac (n.1954, Butoiesti, jud. Mehedinti) a absolvit Institutul de Arte in 1978 si este membru al Uniunii Artistilor Plastici din 1986. Dupa o prima expozitie personala in 1989, la Galeria “Orizont” din Bucuresti, expune in Belgia, Venezuela, S.U.A., Argentina si Olanda – tara in care traieste si creeaza timp de un deceniu. Revine expozitional in Romania in 2004, la Galeria “Piliuta” din Bucuresti. Urmatoarele sale expozitii personale sunt gazduite de Muzeul de Arta din Craiova (2007) si Muzeul National Cotroceni (2009).

“Solitudinea este o experienta cotidiana, iar ciclul de lucrări Joana’s Steps este o ilustrare in acest sens.” (Maurice Mircea Novac)

“Mircea Novac este un artist deplin stapan pe mijloacele sale de expresie si in acelasi timp un creator de imagini care nu inceteaza sa caute, care, cu alte cuvinte, nu se lasa devorat de maturitatea lui ca pictor ori de aceea a culturii sale vizuale.” (Adrian Guta)

“Mircea Novac oficiaza, ca un prestidigitator sau ca un iluzionist ludic, ironic, melancolic si trist, care stie bine ca totul este relativ, dar, macar pentru o clipa, jubileaza nestingherit, ca si cum clipa ar fi eterna.” (Pavel Susara)

“Cu autoironie calofila, Maurice ne face cu ochiul unui dandy cu degetul manusii infipt in orbita paletei.” (Aurelia Mocanu)

Expozitia de la ICR este deschisa in perioada 2-16 noiembrie 2011.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu