Ite de poveste

Asociaţia De dragul artei propune pentru luna noiembrie o nouă temă din seria de programe de educaţie creativă pentru familii cu copii mici în Muzeul Naţional al Tăranului Român: Iţe de poveste.

Programul se adresează familiilor cu copii între 2 şi 6 ani, desfăşurându-se într-una dintre sălile MŢR şi La nuiele, spaţiul de atelier al Librăriei Cărtureşti.

Programul propune două tipuri de activităţi: vizită interactivă în muzeu şi un atelier creativ. În sala în care sunt prezentate manechine purtând costume ţărăneşti, copiii vor afla o poveste despre o păpuşă magică ce prinde viaţă şi începe să scoată dintr-o ladă veche minuni de veşminte vechi şi frumoase. Acestea sunt comparate cu cele purtate de copii iar cei mici descoperă rolul hainelor, frumuseţea lor şi ce spun ele despre omul ce le poartă. Îndrumaţi de educatorii muzeali şi ajutaţi de părinţi, copiii ating obiecte special aduse pentru ei, se joacă şi vorbesc, totul în jurul aceleiaşi teme, a veşmintelor, fie ele ţărăneşti sau de copii. În atelier, cei mici ajutaţi de părinţi vor avea la dispoziţie sau vor realiza ei înşişi (în funcţie de vârstă) păpuşi din lut pe care le vor „îmbrăca” cu seminţe şi alte materiale naturale creând surpinzătoare jucării originale.

Programele se desfăşoară în luna noiembrie după următorul orar:

•    Sâmbetele din 5, 12 şi 19 noiembrie, între orele 10.30 – 11.30 –  programe pentru familii cu copii de 2-3 ani;
•    Duminicile din 6, 13 şi 20 noiembrie, între orele 10.30 – 11.30 – programe pentru familii cu copii de 3-4 ani;
•    Sâmbătă, 25 şi duminică, 26 noiembrie, între orele 10.30 – 11.30 – programe pentru familii cu copii de 4-6 ani.

Programările sunt absolut necesare şi se fac la emailul: programari@dedragulartei.ro (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor) sau la telefonul: 0745 495 404. Taxele de participare la program sunt următoarele: 40 lei/familie formată din doi membri, 50 lei/familie formată din trei membri, 60 lei/ familie formată din patru membri etc.

Asociaţia De dragul artei îşi propune să fie o sursă de inspiraţie pentru educaţia din România, să propună cele mai adaptate, imaginative şi moderne programe de educaţie creativă în muzee sau spaţii similare.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu