Social media: ce ironie!

“Oamenii mă privesc de parcă aș fi de pe altă planetă atunci când le spun că nu sunt Facebook, Twitter sau Instagram. În ochii celor din social media, sunt teribil de învechit, pierdut și «deconectat».”

“Neparticiparea mea pe aceste rețele mă poziționează ca pe un outsider care privește extraordinara frecvență cu care societatea folosește sacrosancta social media. Nu pot face altceva decât să observ oamenii din jurul meu parând consumați și dependenți de încercarea de ține pasul cu viteza schimbărilor de pe paginilor lor din «mediile sociale». Îți verifici pagina de Facebook în timp ce conduci. Dai un tweet în care spui că «tocmai am făcut duș». Pui pe Instagram fotografia cafelei pe care tocmai o bei. Și tot așa, la nesfârșit…”

“Am mai multe întrebări decât răspunsuri legate de social media. Trăim într-o viață ridicol de alertă în care schimbul de informații este atât de rapid încât ne determină să ne simțim inadecvați și ne epuizează puterea de concentrare.”

O lucrare realizată de grafferul cunoscut sub numele de Above în cadrul festivalului Galore din Copenhaga (orașul în care se întâmpla și alte lucruri minunate), pe o perioadă de cinci zile.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu