Adevărata distanță se naște în suflet

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Nu voi înțelege niciodată de ce oamenii lasă distanța să se stabilească, să creeze crevase și limite între ei!

Adevărata distanță se naște în suflet, în gesturile simple, nu în granițele fizice. Depărtarea fizică poate fi depășită dacă înțelegem faptul că tot ce facem în viața de zi cu zi, împreună, putem face și departe unul de altul. Vorbele tandre, calde, dorul împărtășit, mângâierile, îmbrățișările, chiar jocurile de zi cu zi, discuțiile de rutină, cafeaua de dimineață, bătăile cu perna, deciziile pe care le luam împreună, toate pot continua la fel ca înainte și chiar este indicat să fie așa pentru a nu simți distanța.

Uneori, o vorbă la timp face mai mult decât ne-am închipui. Mângâie și dă aripi! Ne dă energia și puterea de a trece peste multe. Dacă însă alegem să tăcem, să ne găsim alte ocupații, să ne rezumăm doar la a trimite bani acasă, a nu ne mai interesa de problemele reale cu care se confruntă iubita sau familia și nu ne implicăm sufletește în relație, distanța va deveni o gaură neagră în care se dizolvă totul. Naște rupturi. Ne simțim cumva cumpărați, fără importanță, iar responsabilitățile rămân toate pe umerii noștri. Simțim că distanța nu ne apropie ci ne desparte, iar ceea ce înainte conta, acum e fără importanță.

Tăcerea naște monștrii neîncrederii și ai tristeții. Sunt oameni care și aproape și departe tot distanți își sunt. Și sunt oameni care oriunde și-ar fi, își sunt mereu unul lângă altul, iar distanța nu este decât ceva ce oricând poate să dispară. Oamenii nasc adevărata distanță… în suflet! Viața nu face altceva decât să o împlinească. De aici vorba: ai grijă ce semeni și ce îți dorești!

Cel mai ușor lucru în viață este să rupem și nu să construim, dar e de datoria noastră ca măcar să ne dăm silința de a construi. Cel puțin atât cât iubirea există.

distante

(foto: Lara Zankoul)

Ramona Sandrina

Ramona Sandrina Blog | Facebook | De același autor

Unii cântă, alţii dansează step, iar eu scriu. Asta iubesc să fac. Textele mele sunt pentru toţi, dar asta nu înseamnă că toţi se vor regăsi în ele. La urma urmei, ele sunt ceva mai mult decât personal. Sunt carne din carnea gândurilor mele. Sânge din sângele sufletului meu. Spicuiri. Flash-uri. Emoţii, Fluturi. Zboruri. Căderi. Le-am adunat în cuvinte şi le-am dăruit.

Recomandări

3 comentarii

  1. Doamna Lia nu as fi crezut nici de acum intr-o mie de ani ca a-ti avea astfel de deschideri ( vorba lui Iliescu ) cu iz scriitoricesc . Este adevarat ca daca e sa vorbim in termeni duri dspre scris , dar corecti , este cale anevoioasa dar nu imposibila ( trebuiesc indeplinite citeva conditii sine qua non )dar si asa chiar daca nu sunt intrunite tote elementele , curajul de a scrie sub forma facuta de dumneavoastra ( introspectie cu elemente proprii – cinstite ) poate constitui semne ale unui inceput . Curaj si …. eram sa spun ” succesuri “

  2. Predescu

    M-a uns pe inima ,multumesc

  3. Monnn

    Si cum pot continua mangaierile, imbratisarile, bataile cu perna daca ai o relatie la distanta? Cu amantul/amanta?

Adaugă comentariu