Regizoarea Ada Hausvater a fost decorat de Ministerul Culturii din Franta

Ministerul Culturii și Comunicării din Franța i-a acordat Adei Hausvater – manager al Teatrului Național din Timișoara, regizor, doctor în teatru și senator de onoare al Universității de Vest Timișoara – titlul de Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor.

Ordinul Artelor şi Literelor este una dintre principalele distincţii ale Republicii Franceze, între cele patru ordine ministeriale ale statului francez. Propunerea pentru nominalizare a venit din partea Institutului Francez din Timișoara.

De la absolvirea Academiei de Teatru și Film, în 1997, Ada Hausvater a montat peste douăzeci de spectacole în teatre din România și Republica Moldova, atacând un repertoriu extrem de variat, de la dramaturgia clasică la teatrul contemporan, adaptări și scenarii pentru teatru.

Ca manager, Ada Hausvater a construit pentru Teatrul Naţional din Timișoara o identitate puternică, modernă, europeană. De asemenea, că Ada Hausvater a pus bazele Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană, structură cu profil civic al cărei scop este dezvoltarea Timișoarei în paramterii nominalizării orașului pentru titlul de capitală culturală europeană în 2021.

(sursa: Teatrul Naţional din Timișoara)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu