Privește-te! Reflectă!

Ce înseamnă o viață pentru noi? În comparație cu lumea? Înseamnă un punct de praf din imensitatea materiei ce ne înconjoară.

Ce înseamnă un moment de fericire? Este o secundă de atenție. Este, poate, întruchipată, într-o oră de lacrimi. Este poate un zâmbet într-un ocean de momente triste.

Ce înseamnă, de fapt, fericirea ? Este un amalgam ce se regăsește în ochii a doi îndrăgostiți. Ce înseamnă o privire cu subînțeles, pentru două persoane? Poate însemna întreaga lume pentru unul, iar pentru celălat poate fi doar un altul.

Ce înseamnă cotidianul? Bineînțeles, în comparație cu neobișnuitul! Înseamnă a ști ceva. Înseamnă siguranță. Iar ființei umane acest lucru îi trebuie, căci asta îi hrănește sufletul. Opusul acestui sentiment este frica. Frica apare de fiecare dată atunci când apare neobișnuitul, atunci când apare nesiguranța. Atunci când nu se mai regăsește în căldura, în brațele celor ce cunoaște deja.

Dar nu este, oare, o viață fără regrete, una interesantă, exact atunci când încercăm să ne învingem fricile ?

Ce imi reprezintă mie frica ? Nu pot spune că am vreuna, cu excepția omului. Nu vorbesc despre micile prostioare, despre arahnofobie, sau alte asemenea, ci despre frici cu adevărat importante. Despre frica de a pierde pe cineva. Despre frica de fi înșelat de către cineva. Totul se rezuma la ființele umane. Unele ne rănesc pe noi, iar pe altele le rănim chiar noi.

Dar totul se rezumă la oameni. La tine, față în față cu persoana ta. La atitudinea ta față de problemă!

Leonte Eleny

Leonte Eleny De același autor

Pentru a publica în cadrul Cenaclului WebCultura trimite-ne textul tău prin intermediul acestui formular. Și, nu în ultimul rând, te rugăm să citești și cele câteva rânduri scrise aici. Important: autorii care au publicat deja cel puțin trei creații în paginile Cenaclului și doresc pagini de autor sunt rugați să ne contacteze prin intermediul aceluiași formular.

Recomandări

Adaugă comentariu