Premii de 3.500 euro pentru creatorii de conținut video

Nomad International Film Festival a lansat Nomad Shorts, prima competiție din România care oferă șanse egale tuturor creatorilor de conținut video – fie ei amatori sau profesioniști – în a-și promova materialele video în cadrul unui festival cinematografic internațional.

Dintre materiale video care se vor primi până pe data de 30 aprilie 2015, cele mai bune 12 vor fi promovate în cadrul Nomad International Film Festival in patru mari orașe din țară – București, Timișoara, Târgu Mureș și Constanța -, cele mai bune șase vor fi promovate, în plus, și în Norvegia (în cadrul proiecțiilor organizate de Muzeul Intercultural din Oslo), iar creatorii celor mai bune trei filme scurte vor fi recompensați cu premii în valoare totală de 3.500 euro (premiul I – 2.000 euro, premiul II – 1.000 euro, premiul III – 500 euro).

În competiție poate intra orice tip material video (documentar, film de ficțiune, experimental, de animație etc.) care aduce în atenție tema minorităților etnice din România (cultura, identitatea, tradițiile sau întâmplări din viețile unor reprezentanți ai acestora).

Doritorii pot trimite materialele – care trebuie să fie în format DVD, realizate după 1 ianuarie 2012, să fie minim HD (rezoluție de 1280×720) și, de preferat, în format MP4 sau MOV – pe adresa Asociația Culturală Metropolis, Str. C.F. Robescu nr.1 bis, București, România sau, online, pe adresa nomad@metropolisfilm.ro, însoțite de formularul de înscriere completat (formular care poate fi descărcat de aici).

Cele 12 filme câștigătoare vor fi anunțate pe data de 15 mai 2015. Șase dintre acestea vor fi alese de către public, prin vot online, iar celelalte șase – dintre care vor fi decise și câștigătoarele celor trei premii – vor fi alese în urma jurizării, atât după subiect, cât și după abordarea cinematografică.

Nomad International Film Festival se va desfăşura în perioada 19 mai – 28 iunie și va cuprinde, pe lângă cele 12 materiale video selecționate, șase lungmetraje europene care s-au bucurat de aprecieri din partea criticilor și publicului.

Proiecțiile în fiecare dintre cele patru orașe din România vor avea loc pe parcursul a șase zile și vor fi realizate în aer liber, cu echipamente performante, preconizându-se un număr total de peste 25.000 de spectatori.

Nomad-S

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu