Praf de stele

Încă un vis românesc de care s-a ales praful…

În 1989, la Odorheiul Secuiesc, a început construcția unui observator astronomic.

Un observator care nu a fost dat în folosință niciodată: în 1990, o dată cu schimbarea regimului politic, construcția a fost abandonată și, în afara unor declarații politice de conjunctură, nu s-a mai făcut nimic: timpul, oamenii fără adăpost și grafferii au fost singurii care au mai băgat-o în seamă.

Unii spun că, din pricina poluării luminoase, ar fi fost oricum o investiție proastă. Alții spun că, măcar pentru elevi, ar fi fost o invesție bună. Iar alții spun că, în cele din urmă este doar un alt vis românesc făcut praf. Praf de stele.

Iar la cea măicuţă / Să nu spui, drăguță, / Că la nunta mea / A căzut o stea, / C-am avut nuntași / Brazi și păltinași, / Preoți, munții mari, / Paseri, lăutari, / Păsărele mii, / Și stele făclii…

Fotografii de Grimpix.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu