Portretul sefului de trib

Arhitecții australieni au proiectat un zgârie-nori a cărui fațadă va reprezenta chipul unui legendar șef de trib.

Programată să fie finalizată în 2014, clădirea din Melbourne a fost proiectată de arhitecții de la ARM. Folosind creativ forma balcoanelor, fațada de aproape 100 de metri înălțime îl va reprezenta pe liderul indigen William Barak, una dintre personalitațile australiene care au contribuit decisiv la nivelarea prăpastiei dintre cultura indigenilor și cea a noilor sosiți.

Portretul lui Barak a fost realizat de sculptorul Peter Schipperheyn în încercarea de a uni arhiectura moderna și arhitectura clasică a orașului prin intermediul figurii legendare a celui care a reușit să unească oamenii.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

3 comentarii

  1. Sincer, mi se pare cam ciudat in amplasarea asta – nu mi se pare ca se incadreaza prea bine.

    1. Anca, mie imi place ideea. Despre amplasare “si etc” nu pot sa zic nimic: nu-mi plac oamenii care “le stiu pe toate” si, in ruptul capului, nu vreau sa cad in acest pacat. Si, recunosc: dupa ce am citit comentariul tau am inceput sa privesc mai atent imaginile. 🙂

      1. Eu n-am nici o pretentie de specialist in materie. Eu ma bazez doar pe simtul meu estetic (care nu e, desigur, litera de lege – e doar o opinie). Surprinzator, desi imi plac lucrurile neconventionale si indraznete, exista combinatii care mi se par fortate (de pilda, nu mi-a placut ideea piramidei de la Luvru).

Adaugă comentariu