Umor urban

Pentru artistul graffiti OakOak, strada este doar un loc de joacă în care noi toți suntem incitați să ne reamintim zâmbetele copilăriei.


Francezul OakOak are un talent incredibil de a transforma peisajul urban și, o dată cu aceasta, de a ne transforma, într-o oarecare măsură pe noi toți. Pentru că OakOak a reusțit cumva să păstreze intacte acele lucruri pe care noi, ceilalți, le pierdem câte puțin în fiecare zi: bucuria și creativitatea copilăriei, privirea mereu curioasă îndreptată spre lucrurile întâlnite în cale, refuzul banalitații.

Și astfel se face că un capac de canalizare ia forma unui iPad, o fisură într-un gard se transformă într-un deșert străbătut de cămile, o banală ușă de bloc devine un Robin Hood, iar simbolurile culturii urbane – de la Charlie Chaplin la Edvard Munch – încep să împânzeacă orașul în neașteptate (re)aduceri aminte.

Mai multe imagini pe site-ul lui OakOak.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu