Cu onestitate, despre ce inseamna munca in Comunicare

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

O discuție deschisă, despre fața nevăzută a unor meserii “la mare căutare”.

Luni, 1 octombrie, ora 19:00, în Absintherie Sixtina, a avut loc .Ro 2012, primul dintr-o serie de evenimente care doresc să sărbătorească Ziua Naționala a Internetului. Un eveniment organizat de Echipa 2 din cadrul Internship 2.0, în cadrul căruia s-a vorbit deschis despre relații publice, despre advertising și comunicarea online, spunându-se lucrurilor pe nume. Cu onestitate. Și fără menajamente.

“Luni seară am fost, așa cum vă anunțasem, la o întâlnire despre comunicarea online, marcată de Ziua Internetului. Sala a fost plină ochi de tineri și tinere care vor să facă PR, comunicare, care vor să își deschidă un blog, care vor să activeze în domeniul relațiilor publice. Și care deja activează.” (Cristi Dorombach)

“Există multe conferințe și întâlniri studentești în care oameni din agenții și companii vorbesc despre cât de frumos este în PR, marketing, advertising și online. Participanții afișează un zambet larg de satisfacție și visează la carierele celor cu microfonul în mână. Sunt foarte puține evenimente spre deloc în care se vorbește pe bune despre cum se începe o cariera în acele domenii.” (Cristian Manafu)

“Le-am spus luni seara că meseria asta e foarte grea, că de multe ori faci ore suplimentare, că muncești de-ți sar capacele, că ajungi să ai frustrări, să taci când ai ce zice și să zâmbești când ești prea obosit pentru asta… în fine, toate lucrurile rele, şi le-am zis toți, de parcă ne-am fi vorbit înainte, cred că dintr-o pornire de a-i pregăti pentru ce și cum o să fie dacă aleg calea asta!” (Ruxandra Predescu).

“Le-am explicat studenţilor că PR-ul nu este tocmai o meserie glossy, aşa cum se aşteaptă cei mai mulţi. Dimpotrivă, se defineşte prin extrem de multă muncă şi chiar şi mai multă muncă repetitivă. Dincolo de unele satisfacţii, e muncă, muncă şi iarăşi muncă, de la lipit etichete, pînă la monitorizări şi rapoarte şi alte sarcini nu tocmai creative.” (Alex Mihăileanu)

Acestea fiind spuse, mulțumesc în numele Echipei doi atât invitaților la eveniment – Andreea BurlacuCristi DorombachCristian ManafuAlex MihăileanuOvidiu MilitaruDan PetreCosmin PojoranuRuxandra Predescu și Andrei Roșca – cât și celor care au participat și vă invit să pășiți în atmosferă prin intermediul fotografiilor realizate de Denisa Puică (fără de care chiar nu știu ce ne-am fi făcut).

Lume multă, cum zicea și Cristi…

…până la uși (și dincole de ele).

Și întrebări.

Și răspunsuri sincere.

Și, la fel de important, o atmosferă destinsă.

Subiectiv, toate bune și frumoase.

Obiectiv, la fel. Vă așteptăm și la următorul eveniment. 🙂

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

2 comentarii

  1. a fost fain, da, ca a fost atat de relaxat, si ca, pana la urma, cand i’am pus pe fiecare sa puna intrebari, au pus. si nu aveau putine! in PR e vorba si de un pic de curaj 🙂
    (si de toate lucrurile faine pe care le’am scris pe blog dar nu le’am amintit, decat pe alocuri, in discutie!)
    multumesc de invitatie, sa mai faceti, ca mi’a placut! 🙂

    1. Multumesc (si multumim!) mult, @Ruxa!

Adaugă comentariu