Portretele cuvintelor

“Atunci când suntem copii, literele sunt asemenea unor jucării amuzante.

Ne jucăm cu ele, prin intermediul cuburilor noastre de carton. Le colorăm în cărți. Dansăm și cântăm cu ele, privind păpușile de la televizor și învățând că “p” este de de la “prăjitură”. Curând, literele se vor transforma în cuvinte. Cuvintele se vor tranforma în propoziții. Propozițiile se vor transforma în gânduri. Și, porniți pe acest drum, uităm să ne mai jucăm cu ele și uităm să ne minunăm de la A la Z.”

“Oricine poate crea imaginea unui cuvânt. Nu este nevoie pentru asta de talent la design sau la desen. Este nevoie doar de ceva gândire creativă şi dorința de a vedea cuvintele şi literele într-un mod diferit. Dicţionarul este plin cu mii de ghicitori vizuale distractive care aşteaptă să fie rezolvate.”

Word as Image este un proiect minunat al artistului Ji Lee. Un proiect transformat într-o carte.

Iată în cele ce urmează și alte portrete ale cuvintelor.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu