Politistii si arta…

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Instalația artistică a fost surprinsă pe carosabil…

Ceea ce vedeți în imagine este o instalație artistică stradală realizată din 250.000 de monede de câte un eurocent. Instalația a fost realizată de Stefan Sagmeister – designerul care a creat și The Happy Film – în piața Waagdragerhof din Amsterdam. Timp de opt zile, mai mult de 100 de voluntari au sortat monedele în patru nuanțe diferite și apoi le-au așezat cu atenție într-un perimetru de 300 de metri pătrați.

Apoi, instalația artistică a fost “inaugurată” și publicul a putut să interacționeze cu ea. Însă, după mai puțin de 20 de ore, rezidenții din zonă au semnalat că un om al străzii ia monedele și au alertat poliția.

Polițiștii au venit, au prins “criminalul” și apoi, “pentru a proteja opera de artă”, au măturat monedele și le-au adunat în saci. Instalația artistică fusese surprinsă pe carosabil…

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu