Japonia renaste dupa dezastru

Ambasada Japoniei în România şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român vă invită în perioada 15-29 noiembrie 2011, la expoziţia foto-documentară Japonia renaşte după dezastru. Vernisajul expoziţiei va avea loc marţi, 15 noiembrie, orele 16.30, la Sala Irina Nicolau.

Anul acesta pe 11 martie, Japonia a fost lovită de un puternic seism cu magnitudinea 9 pe scara Richter, urmat de un uriaş val tsunami, care a devastat regiunea de coastă şi a afectat Centrala nucleară de la Fukushima provocând pierderi umane care se ridică la aproape 20.000 de morţi şi dispăruţi şi importante pagube materiale. Astăzi, la opt luni după cutremur, se depun încă eforturi susţinute pentru renaşterea şi reconstrucţia zonelor afectate.

Imaginile cuprinse în expoziţia de faţă sunt mărturii ale acelor momente dramatice şi ale zilelor ce le-au urmat şi spun poveştile cutremurătoare ale supravieţuitorilor, salvatorilor acestora, ale celor care au pierdut tot fiind nevoiţi să trăiască în adăposturi speciale. Sunt mărturii despre oamenii obişnuiţi care au avut puterea de a depăşi greutăţile şi de a o lua de la capăt, aşa cum şi Japonia, o ţară adeseori lovită de dezastre naturale, a găsit forţa să renască în urma unui cataclism natural de o amploare fără precedent.

Selecţia de faţă cuprinde imagini provenite din arhiva Ministerului Apărării din Japonia, a Universităţii Fukushima, a ziarului Fukushima Minpo şi a editurii KK Best Sellers.

Expoziţia face parte din seria de manifestări culturale „Luna Japoniei” care se desfăşoară pe tot parcursul lunii noiembrie în Bucureşti.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu