Patru români pe lista scurtă a Premiilor Sony World Photography

Iată fotografiile lor.

Lista scurtă a câștigătorilor ediţiei 2014 a Premiilor Sony World Photography, una din cele mai importante competiții de fotografie din lume, cuprinde numele a patru români: Vlad EftenieGrigore Roibu și Bogdan Ivan la secțiunea “Open” și Iringo Simon la secțiunea “Youth”.

Performanța este cu atât mai notabilă cu cât ediția 2014 a Premiilor Sony World Photography a înregistrat un număr record de fotografii intrate în competiție: 139.554 de imagini din 166 de țări din întreaga lume.

Reamintindu-vă că, în 2013, Alecsandra Drăgoi a câștigat titlul de Youth Photographer of the Year și titlul la categoria Cultură la Sony World Photography Awards (puteți să vedeți aici fotografia câștigătoare), vă prezentăm, în continuare, fotografiile alese de juriu pe lista scurtă a ediției 2014.

Vlad Eftenie – First Snow (categoria Low light)

Vlad-Eftenie

Grigore Roibu – Symmetry (categoria Panoramă)

Grigore-Roibu

Bogdan Ivan – Ritratto di signora (categoria Oameni)

Bogdan-Ivan

La secțiunea Youth, Iringo Simon este prezent cu două fotografii, ambele la categoria Cultură și ambele denumite Carnival.

Iringo Simon – Carnival

Iringo-Simon-1

Iringo Simon – Carnival

Iringo-Simon-2

Câştigătorii competițiilor Open şi Youth vor fi anunţați pe 18 Martie. Câştigătorii categoriei profesionale şi ai râvnitelor premii L’Iris D’Or/ Sony pentru Fotograful anului vor fi anunţaţi la Gala din 20 aprilie, ce va avea loc în Londra. Câştigătorul distincției L’Iris D’Or va primi 25.000 de dolari, iar Fotograful anului va primi 5.000 de dolari. Toţi câştigătorii vor primi cel mai nou echipament fotografic Sony.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu