Panza autocreativa

O pânză care se colorează automat atunci când este atinsă.

Se numește Soak, a fost creată de grupul creativ Everyware și revoluționează modul în care suntem obișnuiți să interacționăm cu materialele textile. Soak este, la început, o simplă pânză albă, întinsă într-o cameră întunecată. Însă atunci când suprafața sa este atinsă, Soak prinde viață și culori virtuale încep să apară, asemenea acuarelelor.

“Colorarea materialelor textile este, din cele mai vechi timpuri, o tradiție a umanității. Acum, în plină era new media, încercăm o modalitate cu totul nouă de colorare a materialelor textile, folosind chiar materialele pe care se fundamentează new media: lumina și interactivitatea. În plus, ca instalație meta-creativă, Soak poate fi folosită pentru a crea articole de îmbrăcăminte personalizate.”

Vom putea, în curând, să ne colorăm hainele, după cum dorim, prin simpla lor atingere? Soak pare să fie, în acest sens, deschizătoarea unor noi drumuri. 🙂

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu