Rares Cuciureanu: fotografia ca o poarta in timp

“Fotografia asta e: o bucată de hârtie care-ți vorbește, deși nu se aude niciun zgomot.”

Rareș Cuciureanu a terminat avocatura în 2002, în cadrul Universității București și oferă consultanță juridică unor importante societăți de pe piața românească. Însă adevărata sa pasiune este fotografia. O pasiune care a făcut ca lucrări de ale sale să fie achiziționate în colecții particulare din Franța, Spania și, evident, România.

“Îmi place sa fotografiez oamenii, desi nu ma apropii ușor de ei. Trebuie să recunosc că îmi place foarte mult să fac portrete. Pentru că îmi place să mă apropii foarte mult de sufletul omului. Și cu cât te apropii mai mult de el, cu atât ochii sunt mai deschiși. Îmi doresc să fac acel portret care să comunice, să transmită, să te țină acolo și să-ți vorbească. Pentru că fotografia asta e: o bucată de hârtie care-ți vorbește, deși nu se aude niciun zgomot.” (Rareș Cuciureanu)

“Aș vrea să fac o fotografie care spune o poveste. Să obțin acea imagine care să atragă privitorul mai mult timp. Să-l lege într-un fel de ea și sa-l poarte acolo unde am fost eu. Și, eventual, mai departe. Astfel încât fotografia să devină o poartă în timp. Cred ca acesta este cel mai mare vis al meu: mesajul conținut într-o imagine să depășească mesajul unei bucăți de hârtie.”

Webcultura are nevoie de susținerea ta. Ne poți sprijini prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu