Rares Cuciureanu: fotografia ca o poarta in timp

“Fotografia asta e: o bucată de hârtie care-ți vorbește, deși nu se aude niciun zgomot.”

Rareș Cuciureanu a terminat avocatura în 2002, în cadrul Universității București și oferă consultanță juridică unor importante societăți de pe piața românească. Însă adevărata sa pasiune este fotografia. O pasiune care a făcut ca lucrări de ale sale să fie achiziționate în colecții particulare din Franța, Spania și, evident, România.

“Îmi place sa fotografiez oamenii, desi nu ma apropii ușor de ei. Trebuie să recunosc că îmi place foarte mult să fac portrete. Pentru că îmi place să mă apropii foarte mult de sufletul omului. Și cu cât te apropii mai mult de el, cu atât ochii sunt mai deschiși. Îmi doresc să fac acel portret care să comunice, să transmită, să te țină acolo și să-ți vorbească. Pentru că fotografia asta e: o bucată de hârtie care-ți vorbește, deși nu se aude niciun zgomot.” (Rareș Cuciureanu)

“Aș vrea să fac o fotografie care spune o poveste. Să obțin acea imagine care să atragă privitorul mai mult timp. Să-l lege într-un fel de ea și sa-l poarte acolo unde am fost eu. Și, eventual, mai departe. Astfel încât fotografia să devină o poartă în timp. Cred ca acesta este cel mai mare vis al meu: mesajul conținut într-o imagine să depășească mesajul unei bucăți de hârtie.”

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

5 comentarii

 1. Stanescu Maria Sanda

  Că de obicei sunteți geniali și vă iubesc!

 2. Stanescu Maria Sanda

  Iubesc tot ce mișcă și dă viață ❤️

 3. Stanescu Maria Sanda

  Tot ce citim sensibilizează sufletul și prinde viață, călătorește pe unde vrea el fără țintă fără gând doar plutește.

 4. Stanescu Maria Sanda

  La fel se întâmplă și când asculți muzică, același lucru, călătorim pe tărâmuri neumblate.
  Libertate, acolo este libertatea.
  Să poți călători fără țintă oriunde fără să te deplasezi nici măcar un centimetru.
  Poate vinde pare aiurea dar există așa ceva.

 5. Stanescu Maria Sanda

  Am această capacitate de a explora oriunde vreau doar ascultând muzică s-au citind ceva care îmi hrănește sufletul.
  Pot fi oriunde,una peste alta dacă există o persoană care are aceleași emoții că și mine se formează o conexiune chiar dacă nu cunosc acea persoană.
  Simt ce îmi transmite.
  Aleg doar conexiunile pozitive pe cele negative nu le primesc

Adaugă comentariu