Orchestra Simfonica Bucuresti celebreaza Ora Pamantului

Sâmbătă, 31 martie 2012, începând cu orele 20:30, în Parcul Drumul Taberei şi în Parcul Crângaşi, artiştii Orchestrei Simfonice Bucureşti vor susține două concerte-eveniment.

Orchestra Simfonică București participă la acţiunea “Lăsând Pământul să respire”, inițiată de Primăria Sectorului 6 pentru susţinerea campaniei “Ora Pământului”, campanie desfăşurată la nivel mondial. Astfel, sâmbătă, 31 martie 2012, începând cu orele 20:30, în Parcul Drumul Taberei şi în Parcul Crângaşi vor fi susţinute două concerte-eveniment. Din repertoriu nu va lipsi W. A. Mozart, J. Brahms, D. Schostakovich, J. Strauss, G. Puccini, G. Verdi şi G. Dinicu.

Pe întreaga durată a evenimentului, concertele se vor desfăşura unplugged, la lumina lumânărilor, torţelor şi lampioanelor.

Acțiunea este susținută de primarul Sectorului 6, Cristian Constantin Poteraş, Centrul Cultural European Sector 6 şi Asociaţia Philson Young, alături de iniţiatorului campaniei “Ora Pamântului” în România – Reinvent Consulting.

Ora Pământului este o campanie desfăşurată la nivel mondial care face parte din cadrul acţiunilor de conştientizare a problemelor mediului înconjurător generate de activitatea umană. Este un eveniment care se organizează în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an. Inițiatorii campaniei invită atât consumatorii individuali cât şi instituţiile şi unităţile economice să stingă luminile şi să oprească aparatele electrocasnice neesenţiale timp de o oră, în mod voluntar.

[citat]Orchestra Simfonică Bucureşti[/citat]

Muzica este arta care ajunge cel mai uşor la sufletele oamenilor, iar prin participarea la acest eveniment a Orchestrei Simfonice Bucureşti, dorim să arătăm că publicul şi artiştii pot susţine această cauză şi pot crea un eveniment unic care să demonstreze că schimbarea reală stă în puterea fiecăruia dintre noi.

Din dorinţa de a deschide către un public variat, către  lumea sunetelor şi a formelor muzicale, în peisajul muzical românesc, a luat fiinţă Orchestra Simfonică Bucureşti, un proiect iniţiat în anul 2007 de către Asociaţia Philson Young. Misiunea Orchestrei Simfonice Bucureşti constă în atragerea, educarea şi formarea unei palete extrem de largi de iubitori de muzică. Astfel, sunt abordate concepte de programe muzicale novatoare, unice în România.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu