Concursul Internațional de Interpretare Muzicală “Gheorghe Dima”

Ediția a XIV-a. 30 iunie – 5 iulie 2013 Cluj Napoca.

Cu un istoric impresionant şi confirmarea adusă de ultima ediţie, Concursul de Internaţional de Interpretare Muzicală “Gheorghe Dima” continuă să reprezinte una dintre competiţiile muzicale cele mai importante din România.

Înfiinţată în 1984 de către Academia de Muzică din Cluj-Napoca, competiţia s-a derulat timp de douăsprezece ediţii înainte de a fi reluată cu succes treispezece ani mai târziu.

Ediţia din 2011, dedicată instrumentelor flaut şi clarinet, a constituit un salt în ce priveşte amploarea internaţională a competiţiei, cu participarea în juriu a unora dintre cei mai mari interpreţi ai momentului şi aproximativ 130 de concurenţi din 18 ţări de pe întreg globul.

În acelaşi spirit, cea de-a XIV-a ediţie a concursului (iunie-iulie 2013) aşteaptă muzicieni din întreaga lume la cele două secţiuni – oboi şi trompetã – care se vor confrunta în faţa juriului compus din personalităţi recunoscute la nivel mondial.

Agenda competiţiei

Duminică, 30 iunie
Deschiderea festivă și tragerea la sorți
20:00 / Studioul de Concerte al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”

Luni, 1 iulie
09:00 / Oboi – Etapa I
Studioul de Concerte al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”

Marți, 2 iulie
09:00 / Trompetă – Etapa I
Studioul de Concerte al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”

Miercuri, 3 iulie
09:00 / Oboi – Semifinala
Studioul de concerte al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”

Joi, 4 iulie
09:00 / Trompetă – Semifinala
Studioul de Concerte al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”

Vineri, 5 iulie
Finala
10:00 / Oboi, Trompetă – Finala – Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat “Transilvania” din Cluj-Napoca
Sala Auditorium Maximum a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca

Gala Laureaților Concursului Internațional de Muzică „Gheorghe Dima”
17:00 / Concert Simfonic – Dirijor Theo Wolters (Olanda) –
Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat “Transilvania” din Cluj-Napoca
Sala Auditorium Maximum a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca

Juriul concursului

OboiAlexei Utkin (Rusia), profesor la Conservatorul “P. I. Ceaikovski” din Moscova; Aurel Marc (România), profesor la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca; Louise Pellerin (Elveția), profesor la Universitatea de Artă din Zürich; Lencsés Lajos (Ungaria / Germania), prim-oboist al Orchestrei Radio Stuttgart; György Lakatos (Ungaria), profesor de fagot la Academia de Muzică “Franz Liszt” din Budapesta.

TrompetăTheo Wolters (Olanda) – Preşedinte de Juriu – fost trompetist al Orchestrei Regale “Concertgebouw Orchestra” din Amsterdam; Antoine Curé (Franţa), profesor la Conservatorul Naţional Superior de Muzică şi Dans din Paris – trompetă solo în Ensemble Intercontemporain; Vladislav Lavrik (Rusia), profesor la Conservatorul “P. I. Ceaikovski” din Moscova – trompetă solo ĩn Orchestra Naţională a Rusiei; Gabriel Posdărescu (România), profesor la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca – trompetă solo ĩn Orchestra Filarmonicii de Stat “Transilvania” din Cluj-Napoca; Francisco “Pacho” Flores (Venezuela), solist renumit şi trompetă solo în Orchestra “Simon Bolivar” din Venezuela.

Mai multe detalii pe site-ul Concursului de Internaţional de Interpretare Muzicală “Gheorghe Dima”.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu