Omul, sufletul meu

O fotografie de suflet, devenită viral. O fotografie care nu are cum să nu te impresioneze.

Schoep este numele unui ciobănesc german (un “câine lup”). În vârstă de 19 ani, Schoep suferă de artrită. Din pricina vârstei. Iar durerile îngrozitoare nu îl lasă nici măcar să adoarmă. O suferință care nu avea cum să nu îl afecteze și pe John Unger, stăpânul său (aceia care au – sau au avut… – un câine sunt sigur că înțeleg perfect despre ce este vorba). Așa că John intră cu Schoep, în fiecare zi, în apele Lacului Superior. Apa îi alină durerile, iar bătrânul Schoep își poate odihni puțin oasele. Și poate să adoarmă. Fotografia îl prezintă pe Schoep dormind în brațele celui mai bun prieten al său.

O fotografie realizată de către Hannah Hudson care în scurt timp a devenit viral: la scurt timp de la publicarea imaginii pe pagina sa de facebook, aceasta a adunat peste 252.000 de like-uri, peste 148.000 de share-uri și peste 27.000 de comentarii.

Pe 18 iulie 2013, Schoep avea să plece către Rai. Poate sună demodat, dar eu chiar cred că, așa cum se spune, “toți cățeii ajung în Rai”…

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

2 comentarii

  1. Intre timp Schoep a murit, la scurt timp dupa ce a implinit 20 de ani. Si exista o campanie ca stapanul sau John Unger sa fie desemnat persoana anului de catre Time magazine.
    Mai multe detalii despre petitie aici: http://www.causes.com/actions/1757323-lets-get-john-unger-on-the-cover-of-time-magazine-petition-link-below?ctm=more_from_cause

    1. Multumesc frumos, Otilia!

Adaugă comentariu