O voce și o chitară. La un ceai.

Ceainaria Infinitea va invita luni, 8 aprilie, ora 20:00, la un concert sustinut de Irina Sarbu (voce) si Alex Man (chitara).

Irina Sarbu. Este absolventa Liceului de muzica “George Enescu”, clasa pian principal si a UNATC, sectia actorie. A debutat in cadrul emisiunii “Povestiri din Studioul Artelor” a Radiodifuziunii Romane in decembrie 2002. A urmat o serie de recitaluri si concerte in Bucuresti si in tara, iar prima confirmare ca este pe drumul cel bun a venit in 2004 cand a primit “Premiul pentru debut” la Gala Premiilor Jazz din anul 2003. In scurt timp a inceput sa cante cu instrumentisti renumiti ai jazz-ului romanesc: Puiu Pascu, Marius Mihalache, Marius Popp, Marius Vernescu, Sorin Romanescu, Alex Man, Sorin Terinte, Mircea Tiberian, Petrica Andrei, Arthur Balogh, Pedro Negrescu, Virgil Popescu, Alin Constantiu, Eugen Nichiteanu, Ciprian si Tudor Parghel – sunt doar cativa dintre cei care au contribuit la formarea ei ca artist. A cantat pe numeroase scene din Bucuresti si din tara precum si la numeroase Festivaluri Nationale si Internationale. Este recunoscatoare Ancai Parghel, profesoara si prietena sa, de la care a invatat foarte multe. In 2006 a inregistrat cu Marius Mihalache albumul “World Symphony”.

Alex Man. Absolvent al Facultatii de jazz “Richard Oschanitzky” din cadrul Universitatii Tibiscus Timisoara, Alex Man a colaborat cu muzicieni de jazz precum Maria Raducanu, Sorin Romanescu, Eddie Neumann, Cristi Soleanu, Catalin Razvan, Ciprian si Tudor Parghel, Marius Popp, formatia Jazz Unit etc. Frecventele colaborari cu saxofonistul Lucian Nagy sau proiecte alaturi de contrabasistul Pedro Negrescu au fost primele semne ale unei perioade noi. Intesificandu-si activitatea muzicala, a colaborat cu Luiza Zan si big band-ul Mc Neese State University condus de saxofonistul Rick Condit. In 2010, printre partenerii de scena se numara Gyarfas Istvan. Colaborarea cu Istvan s-a dovedit a fi una fructuoasa. Dezvoltand mai departe acest proiect, au evoluat in 2011 in cvartet de chitare alaturi de Sorin Romanescu si Juhasz Gabor. Colaboreaza frecvent cu chitaristul Sorin Romanescu in proiectul Standards On Double Six, proiect caruia i se alatura si Luiza Zan. In prezent este masterand la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti la sectia Jazz din cadrul Facultatii de Compozitie, Muzicologie si Pedagogie Muzicala.

Ceainaria Infinitea: str. Dr. Grigore Romniceanu nr. 7 (Cotroceni). Rezervari: 0723 175 300. Bilet: 30 de lei.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu