O femeie din opt…

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Mai puțin vizibilă decât loviturile. Dar la fel de distrugătoare.

Contrar violenței fizice, violența psihică nu lasă vânătăi. Și, deși este mai dificil de identificat, este la fel de distructivă. Sunt cazurile în care violența partenerului (sau fostul partener) se manifestă prin gelozie excesivă, manipulare, amenințări, hărțuire, denigrare și umilire…

Victimele violenței psihice își pierd încrederea în sine și în capacitățile lor, se tem, se izolează, se simt incompetente și pierdute.

Pentru o femeie din opt, filmul belgian “FRED et marie” nu este o ficțiune. Un film pe care vă recomand să-l priviți. Și pe care sper să îl recomandați și altora. Sunt 15 minute de film care pot salva o întreagă viață.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

5 comentarii

 1. offf

  vai ce trist…………saracele femei care trec prin asta….

  1. IULIA

   Eu zic,ca procentul,respectiv numarul femeilor ce trec prin astfel de situatii e mult mai mare!!!

 2. marius

  Hei! Nu e corect! Barbatii sunt adevaratele victime….

 3. Benef

  Eu tocmai am reusit sa imi distrug familia. Intr-adevar, daca vedeam acest film acum 6 luni chiar imi salvam viata mea, a ei si a copilului nostru. Chair de ma va fi costat acel psiholog mii/zeci de mii de lei – dar, sincer, habar nu am avut ca am avut o problema – decat abia cand a fost prea tarziu.

 4. Olivia

  Si filmul se termina cu privirea ei in jos, asa cum ii sta bine oricarei femei, nu? Eu am incheiat recent o astfel de relatie, si pana nu m-a strans de gat “pentru ca l-am enervat”, ii cautam scuze si nu vedeam ca are probleme grave. Mi-a distrus increderea in mine, si asa cum prietena lui Marie ii spune in film, si mie mi-au zis-o multi apropiati, de la prieteni la familie: “Nu te mai recunosc, nu erai asa.” Daca vreo femeie intr-o situatie asemanatoare vede filmul si mesajul asta, va rog sa faceti o analiza la rece si sa realizati daca sunteti sau nu fericite. E cea mai buna metoda de a vedea ca nu e in regula ce se intampla si ca trebuie sa fiti indeajuns de puternice incat sa aveti o parere buna despre voi, iar doar aceasta parere a voastra sa conteze, nu ce zice un psihopat cu probleme de incredere in el si in voi. Aveti grija de voi.

Adaugă comentariu