Trei minute de filozofie

De fapt… de trei ori câte trei minute de filozofie.

“Filozofia este grea. Sau cel puţin așa doresc profesorii să ne determine să credem pentru a-și justifica astfel teribila alegere pe care au făcut-o în viață.”

Trei minute de Filozofie a început ca un serial web animat care a încercat pe de o parte să întindă definiţia de “animat” până la limita la care cineva ar putea suporta, iar pe de alta să-i ajute pe cei doritori să înveţe câte ceva despre filozofie într-un mod distractiv.

Din 2007, anul în care a apărut prima serie (care rămâne populară pe YouTube, deoarece am înjurat mult), oamenii au început să utilizeze Trei minute de Filozofie ca resursă educaţională. Hm… aţi ales blestemăția de sistem electiv, astfel încât aceasta este prerogativa voastră. Vă promit să încerc să fiu corect dacă promiteți și voi să nu mai întrebați de Ayn Rand (și știu că nu o veţi face).”

Și uite așa, au trecut de trei ori câte trei minute de filozofie. Citând din prezentarea pe care o face proiectului Three Minute Philosophy australianul S. Peter Davis, creatorul său. Iar dacă v-am deschis apetitul, găsiți toate episoadele aici. Așa, să vă puteți bucura de cîte trei minute de filozofie în fiecare seară. 🙂

 

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu