Nu sunteti speciali!

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Un viral mai puțin obișnuit.

Am trăit să o vedem și pe asta: discursul rostit de un profesor de liceu american, la festivitatea de absolvire, în care le spune elevilor că nu sunt speciali ajunge viral pe youtube, strângând, în doar o săptămână, peste un milion de vizualizări. Dacă nu aveți răbdare să-l vizionați în întregime, iată un scurt fragment din cele spuse de David McCullough, profesor de engleză în cadrul Wellesley High School din Massachusetts:

“În întreaga țară, nu mai puţin de 3,2 milioane de elevi au absolvit astăzi, în cadrul a mai mult de 37.000 de licee. Dar de ce să ne limităm la liceu? La urma, urmelor, tocmai îl părăsiți. Prin urmare, iată ce cred eu despre acest lucru: chiar dacă eşti unul la un milion, pe o planeta de 6,8 miliarde de locuitori, înseamnă că mai există aproape 7.000 de oameni la fel ca tine. Imaginaţi-vă pentru un moment undeva pe strada Washington, la Maratonul de luni, privind încă 6.800 de copii ale tale alergând pe lângă tine. Iar acum luați pentru un moment în considerare și imaginea de ansamblu: planeta voastra, vă reamintesc, nu este centrul sistemului său solar, sistemul solar nu este centrul galaxiei sale, galaxia nu este centrul universului. De fapt, astrofizicienii ne asigură că universul nu are niciun centru, prin urmare nu puteți fi așa ceva. (…)Vedeți, dacă toată lumea este specială, atunci nimeni nu mai e special. Dacă toată lumea primește câte un premiu, atunci nimeni nu mai e premiat. În ultima vreme, noi, americanii, am ajuns să prețuim, în detrimentul nostru, mai mult distincțiile decât realizările reale.

(via CNN)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu