Noaptea Institutelor Culturale 2012

♣ “Noaptea Institutelor Culturale, unul din cele mai populare evenimente culturale bucureştene, ajunge pe 22 iunie 2012 la cea de-a șasea ediţie. Din 2007 sărbătorim, la sfârșitul lunii iunie, institutele culturale de la Bucureşti, care îşi deschid porţile şi mai larg decât o fac de obicei, îndemnând publicul iubitor de cultură la o noapte albă, plină de evenimente atent ticluite şi surprize. Anul acesta, Noaptea Institutelor Culturale este organizată de 14 centre şi institute culturale.” Programul evenimentelor poate fi consultat pe site-ul ICR.

♣ Expoziţia “Genio Helvetico. Ceasuri istorice şi cutii muzicale elveţiene din colecţii muzeale româneşti” va fi prezentată, în perioada 20 iunie – 31 august, la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) din Capitală. Expoziţia adună la un loc cea mai mare şi mai valoroasă parte a ceasurilor şi cutiilor muzicale elveţiene existente în prezent în colecţiile româneşti.

♣ Georgia Deaconu, o studentă din România aflată la doctorat la Universitatea din Toulouse (Franţa), a primit prestigiosul premiu ştiinţific Amelia Earhart. “Premiul, ce recompensează anual tinerele pentru excelenţa lucrărilor în materie de ştiinţă şi inginerie în domeniile aeronautic şi spaţial, a fost oferit româncei Georgia Deaconu pentru cercetările privind autonomia traiectoriilor sateliţilor pe orbită”, scrie Gândul.

♣ “D’ale carnavalului, în regia lui Silviu Purcărete, a primit premiul pentru cel mai bun spectacol, duminică, la gala de închidere a Festivalului Comediei Româneşti – festCO, care s-a desfăşurat între 9 şi 17 iunie, în Bucureşti”, anunță Mediafax.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu