Mihai Malaimare Jr: Maestrul

Mihai Mălaimare Jr semnează imaginea peliculei “Maestrul”, film distins cu Leul de Argint la Festivalul de Film de la Veneția.

Potrivit cotidianului Adevărul, “Maestrul“, o dramă despre vulnerabilitate şi puterea seducţiei religioase, a avut parte de recenzii entuziaste în toată presa internaţională, de la “Variety” la “The Guardian” și este deja pe lista candidaţilor favoriţi pentru Premiile Oscar 2013. Și, cel mai important, director de imagine al filmului este Mihai Mălaimare Jr.

Mihai Mălaimare Jr (stânga), împreună cu Matt Damon (centru) şi Francis Ford Coppola.

“Mihai Mălaimare Jr are 37 de ani, locuieşte la Los Angeles şi, după ce a lucrat cu Francis Ford Coppola pentru “Tinereţe fără tinereţe”, prestigioasa publicaţie “Variety” l-a cotat drept unul dintre primii zece cei mai buni directori de imagine din America anului 2007. De atunci, a devenit apropiat al lui Coppola şi a fost director de imagine şi pentru producţia sa din 2009, “Tetro”, lansată la Cannes.”

“Pentru “Maestrul”, Mihai a filmat pe peliculă de 65/70 de mm, un procedeu costisitor şi dificil, dar care dă imaginii calitate artistică şi autenticitate istorică – filmul se referă la perioada de după cel de-al Doilea Război Mondial. O tehnică grea, dar apropiată lui Mihai, care a luat lecţii de foto-chimie în şcolile din Europa de Est şi a studiat filmele ruseşti.” (Adevărul)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu