Medalie de aur pentru Romania

Ciclistul Carol Eduard Novak a câștigat prima medalie de aur pentru România la Jocurile Paralimpice 2012.

Eduard Carol Novak a câştigat medalia de aur în cursa de urmărire din cadrul concursului de ciclism de la Jocurile Paralimpice de la Londra, după ce, în calificările pentru finala acestei probe, Novak a stabilit un nou record mondial (cu timpul de 4:40.315).

Originar din Miercurea Ciuc, Carol Eduard Novak a suferit, în urmă cu 16 ani, un grav accident de circulaţie l-a forțat să renunţe la visul de a deveni patinator:

“Am făcut patinaj viteză până la 20 de ani. Am fost campion naţional zece ani la rând, am avut toate recordurile. În 1996, am lovit un parapet cu maşina, mi-a retezat laba piciorului şi a trebuit să-mi iau adio de la cariera de patinator”.

După doar doi ani, Novak a revenit în lumea sportului şi s-a apucat de ciclism. “Împrejurările mă vor ajuta să ajung unde vreau, să las o urmă în sportul românesc, în istorie“, spunea Novak cu doar câteva luni înainte de plecarea la Londra pentru Jocurile Paralimpice.

În 2008, la Jocurile Paralimpice de la Beijing, Eduard Novak a obținut medalia de argint în proba de contratimp şi a devenit dublu campion mondial atât pe şosea cât şi la contratimp, iar la Londra a purtat pentru a doua oară în carieră drapelul României la ceremonia de deschidere.

(sursa: ProSport; foto: Bogdan Maran, Mediafax)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu