Medalie de aur pentru Romania

Ciclistul Carol Eduard Novak a câștigat prima medalie de aur pentru România la Jocurile Paralimpice 2012.

Eduard Carol Novak a câştigat medalia de aur în cursa de urmărire din cadrul concursului de ciclism de la Jocurile Paralimpice de la Londra, după ce, în calificările pentru finala acestei probe, Novak a stabilit un nou record mondial (cu timpul de 4:40.315).

Originar din Miercurea Ciuc, Carol Eduard Novak a suferit, în urmă cu 16 ani, un grav accident de circulaţie l-a forțat să renunţe la visul de a deveni patinator:

“Am făcut patinaj viteză până la 20 de ani. Am fost campion naţional zece ani la rând, am avut toate recordurile. În 1996, am lovit un parapet cu maşina, mi-a retezat laba piciorului şi a trebuit să-mi iau adio de la cariera de patinator”.

După doar doi ani, Novak a revenit în lumea sportului şi s-a apucat de ciclism. “Împrejurările mă vor ajuta să ajung unde vreau, să las o urmă în sportul românesc, în istorie“, spunea Novak cu doar câteva luni înainte de plecarea la Londra pentru Jocurile Paralimpice.

În 2008, la Jocurile Paralimpice de la Beijing, Eduard Novak a obținut medalia de argint în proba de contratimp şi a devenit dublu campion mondial atât pe şosea cât şi la contratimp, iar la Londra a purtat pentru a doua oară în carieră drapelul României la ceremonia de deschidere.

(sursa: ProSport; foto: Bogdan Maran, Mediafax)

Ne bucurăm pentru că ne citești. Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi.
Ne poți susține prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu