Leaganele bucuriei

Viața este frumoasă. Doar că, prea încrâncenați, uităm să ne bucurăm de ea.

De unde să încep? Luna trecută, spațiile publice din Los Angeles au fost invadate de leagăne. Au apărut ca din senin, atârnate de copacii de pe marginea bulevardelor, în parcuri sau sub poduri. Leagăne simple și ieftine – o bucată de scândură și două sfori – menite să readucă bucuria în sufletele oamenilor.

Proiectul a fost finanțat de The Awesome Foundation, o organizație internațională care acordă lunar granturi în valoare de 1.000 USD pentru proiecte care “aduc împreună comunităţi, lăsând deoparte, măcar pentru moment,  inhibitiile sociale şi limitele”. Și, mai ales, pentru proiecte care “reușesc să aducă o scânteie de bucurie şi de încântare şi să insufle speranţă pe termen lung pentru un viitor mai bun”.

Obișnuiți să credem că “viața e o luptă”, tindem să catalogăm cuvintele de mai sus ca artificiale. Ca “limbă de lemn”. Așa că voi repeta: există o fundație internațională care, din 2009 încoace, acordă 1.000 de USD lunar pentru proiecte care să bucure oamenii. Și, mai mult, este vorba de o organizație internațională, care nu se limitează la proiecte desfășurate doar pe teritoriul SUA sau doar de către cetățenii americani. How awesome is that?!

Revenind la “leagănele noastre”: proiectul a fost realizat de către Swingsetting, organizație care până acum a montat leagăne în spații publice în San Francisco, Insulele Marshall, Panama, Los Angeles și Bolivia. Scopul? “A reaminti oamenilor că un zâmbet poate face diferența și efectul contagios pe care zâmbetul îl are asupra celor pe care îi întâlnim”. Iată cum a fost în Los Angeles.

Ce ar mai fi de spus? Că nu ar fi rău deloc dacă în fiecare zi ne-am aduce aminte că viața este frumoasă. Și dacă am spune acest lucru și celorlalți. Și le-am zâmbi. Pentru că, într-adevăr, “un zâmbet poate face diferența”.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu