La aniversarea de 25 de ani, Bursele JTI pentru jurnalişti trimite 10 ziarişti în vizită de lucru la Bruxelles

Programul Bursele JTI pentru jurnalişti împlineşte anul acesta 25 de ani de activitate continuă, având ca rezultat peste 250 de ziarişti care au participat la stagii de pregătire şi la vizite de lucru la Bruxelles, în scopul dobândirii de expertiză profesională în problematica europeană.

De-a lungul unui sfert de veac, Bursele JTI pentru jurnalişti i-a sprijinit pe ziariştii implicaţi în program să aprofundeze tematicile legate de Uniunea Europeană, cadrul de reglementare, funcţionarea instituţiilor, relaţionarea între statele membre, precum şi modul în care este abordată actualitatea europeană de către media occidentală.

Bursele JTI pentru jurnalişti îşi continuă menirea şi, pentru ediţia 2023-2024, a desemnat 10 câştigători care vor efectua o vizită de lucru de o săptămână la instituţiile europene din Bruxelles, la sediul NATO, precum şi la alte autorităţi, organizaţii sau entităţi relevante.

Ziariştii acestei ediţii, care vor participa la stagiul de o sătămână sunt:
1. Magdalena Luisiana Bigea – Agerpres
2. Liviu Sorin Blada – Agerpres
3. Andreea Chiselev – Radio România Muzical
4. Mădălina Chiţac – Antena TV
5. Mădălina Chiţu – Societatea Română de Televiziune
6. Mădălina Prundea – Grupul de presă Gândul
7. Arina Ileana Petrovici-Matei – Societatea Română de Radiodifuziune
8. Claudia Spridon – Panorama
9. Ana Maria Stancu – Societatea Română de Televiziune
10. Ştefan Octavian Vasilescu – Euronews

Cei doi ziarişti care vor beneficia de stagiul extins de documentare şi training la Bruxelles, timp de o lună, sunt:
1. Mădălina Prundea
2. Ana Maria Stancu

Bursele JTI pentru jurnalişti este un program organizat de JTI România, AD Media Consult şi Club Economic, cu sprijinul foştilor bursieri.

Programul Bursele JTI pentru jurnalişti a fost lansat în anul 2000, ca o continuare a programului de stagii iniţiat în anii `90 de National Forum Foundation/Freedom House, având sprijinul Guvernului SUA. Obiectivul programului a fost dezvoltarea cunoştinţelor şi abilităţilor jurnaliştilor, prin expunere la realităţile democraţiilor dezvoltate, experienţă în medii culturale diverse şi practică profesională specializată mai întâi în Statele Unite, iar ulterior la Bruxelles.

Mai multe detalii cu privire la programul Bursele JTI pentru jurnalişti găsiţi pe bursejti.ro. Persoană de contact: Irina Apostol, irina.apostol@admediaconsult.ro

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu