Jazz in the Park: pentru prieteni

O nouă zi de concerte și voie bună în parc în luna august.

Festivalul Jazz in the Park revine duminică, 11 august, în inima orașului Cluj-Napoca, în Parcul Central, în spiritul evenimentului apreciat de mii de clujeni, care ne-au devenit prieteni, în urmă cu două luni: voie bună, relaxare și concerte.

Evenimentul, denumit de organizatori Jazz in the Park: pentru prieteni, va ține o zi, iar pe scenă vor urca, începând cu ora 19.00, Jazzybirds, dar și Vița de Vie, care vor susține pentru prima dată un concert acustic la Cluj, pentru promovarea noului album.

Cele două formații ar fi trebuit să concerteze la Cluj-Napoca în luna iunie, în cadrul primei ediții a Jazz in the Park, însă deoarece vremea nu a ținut cu organizatorii și publicul în cea de-a doua zi de spectacole, acestea au fost amânate. Scena va fi amplasată în zona Clădirii Casino. Accesul va fi, de asemenea, liber.

Vița de Vie este una din cele mai cunoscute trupe din România. Al optulea album al trupei, “Acustic”, conține 13 piese de pe albumele mai vechi, însă reorchestrate. Astfel, “Basul și cu toba mare” este interpretată în variantă jazz, iar piesa “Varză” este cântată în stil bossa nova.

Jazzybirds e o trupă din Cluj-Napoca și a luat naștere în 2011, inițial din dorința de a interpreta câteva din suitele lui Claude Bolling. Mai târziu, membrilor trupei le-a venit însă ideea de a transforma câteva piese rock în stilul caracteristic jazz-ului.

Cele trei zile de festival din luna iunie au însemnat 20 de concerte, printre care Maria Răducanu, Byron, Waldeck și Otros Aires, care au strâns, în total, peste 20.000 de participanți.

Detalii despre eveniment găsiți pe site-ul jazzinthepark.ro, iar amănunte vor fi postate zilnic pe pagina de Facebook a festivalului.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu