Inima e cheia înțelepciunii

“Instinctul iubirii e reminescența originii divine.”

“Fericirea adevărată e totdeauna o clipă. Mai multă n-ar putea îndura firea omului care, deseori, într-o viață de mulți ani, nu are norocul să întâlnească nici clipa aceasta, nici măcar să se apropie de ea.”

“Bărbatul și femeia se caută în vălmășagul imens al vieții omenești. Un bărbat din milioanele de bărbați dorește pe o singură femeie din milioanele de femei. Unul singur și una singură! Adam și Eva! Căutarea reciprocă, inconștientă și irezistibilă, e însuși rostul vieții omului.”

“O viață omenească nu ajunge însă pentru a prilejui întâlnirea bărbatului cu femeia. Spațiul și timpul sunt piedici pe care sufletul strâns în obezile materiale numai treptat le poate învinge. Apoi, chiar când le-a învins, intervin obstacolele convențiilor sociale care de multe ori sunt mai puternice decât puterile oricărui om.”

“Cine vrea să explice “totul” prin cuvinte, ajunge curând să nu poată explica nimic! Eroarea începe din clipa când vrem să identificăm cuvântul cu spiritul. Sufletul n-are nevoie de cuvinte pentru a înțelege.”

“Inima omului dezleagă ușor toate tainele. Inima e cheia înțelepciunii.”

Liviu Rebreanu,
Adam și Eva

(foto: Mariska Karto)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

3 comentarii

 1. chiriac constantin

  Nici o gratie exterioara nu este completa daca n-o dubleaza frumusetea
  interioara. Frumusetea sufletului raspandeste o lumina misterioasa asupra
  frumuseti fizice….Sunt clipe de nedefinit,acelea in care doua suflete isi vorbesc
  intr-o limba ce nu poate fi inteleasa decat de ele,iar ele se unesc tainic pentru viata acestei lumi…Omul este vesnic un invins al inimi sale…Inima omului are
  o fata pe care e scris TINERETE si pe verso INTELEPCIUNE

 2. Constantin…inima e mai perversa decat mintea,poate avea o mie de fete,pentru ca poate iubi de mai multe ori.Depinde cat de tare ai caracterul ca sa o poti struni.Sunt oameni care iubesc cu mintea iar altii cu inima.Cei ce iubesc cu mintea,vad calitatle si defectele.Cei ce iubesc cu inima,se spune ca sunt surzi si orbi:-P Se indragostesc repede si asa raman toata viata pe cand ceilalti greu isi gasesc sufletul pereche.Partea buna e ca poate ramane vesnic tanara spiritual.Felicitari pt.gandire!

 3. Andreea Garden

  Sa vorbim cuvinte, sa incercam sa intelegem pana cand ne obosim si nu mai stim de ce si pentru cine explicam ceea ce sufletul nostru deja stie. Probabil doar “placerea de a te povesti tie insuti” cum zicea Julien Green …

Adaugă comentariu