Încă șapte adevăruri care te-ar putea mira

Știați că…

1. deși cu toții privim către viitor, fiecare dintre noi vede, de fapt, doar trecutul? Motivul? Creierul are nevoie de aproape 80 de milisecunde pentru a procesa informațiile primite, ceea ce înseamnă că, de fapt, cu toții trăim în trecut.

2. cu toții ne aflam, cu câteva secunde în urmă, în alt loc? Și asta nu doar pentru că Pământul se rotește în jurul Soarelui, dar și pentru că întreaga noastră galaxie călătorește prin Univers.

3. într-un singur pahar cu apă există mai mulți atomi decât numărul total al paharelor care ar putea fi umplute cu toată apa oceanelor de pe Pământ?

4. din punct de vedere matematic, șansele de muri pe drum către agenția de bilete sunt mai mari decât acelea de a câștiga la loto?

5. atunci când o femeie însărcinată suferă un accident sau un atac de cord, bebelușul din pântece încearcă să o vindece, trimițând celule stem către zona afectată?

6. ținând cont de faptul că temperatura în interiorul testiculelor este de 35 grade Cesius, se poate spune că, într-o zi de vară, din punct de vedere științific, “este cald ca-n…”? 🙂

7. un râs simulat stimulează aceeași parte din creier ca un râs natural și, prin urmare, poate contribui la a ne simți mai “fericiți”?

Încă un scurt film de cultură generală realizat de Mitchell Moffit și Gregory Brown (cei care ne-au “dezvăluit” și aceste adevături) prin intermediul canalului lor pe youtube: asapSCIENCE.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu