Imagini cu sensuri ascunse

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Creații grafice ale căror sensuri se dezvaluie abia la o privire mai atentă.

Ilustratorul israelian Noma Bar folosește cu foarte multă inteligență “spațiul negativ” – spaţiul dintre şi din jurul personajelor dintr-o imagine – pentru a crea personaje noi și a da astfel naștere unor povestiri vizuale. Sunt, dacă vreți, iluzii optice care implică, deopotrivă, gândirea și percepția. Imaginea de mai sus, de exemplu, se numește Scufița Roșie și, precum vedeți, personajul din poveste este conturat din botul și gura lupului. Iar imaginea care urmează se numește Înotătorul.

Este evident că imaginea reprezintă un înotător în noapte, dar, dacă priviți cu atenție, vedeți că luna este ochiul unui rechin care atacă personajul. Și tot așa și în următoarele imagini: unele personaje ascunse sunt mai evidente, pentru altele este nevoie de mai multă atenție (caz în care titlurile ilustrațiilor se pot dovedi de ajutor).

Arma crimei

Simț ascuțit

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. […] un site cu post-uri interesante și/sau faine, nu se dezminte. Azi am dat peste asta și mi se pare… corect! Mi-am amintit cum, timp de 4 ani, am trecut aproape zilnic pe lângă […]

Adaugă comentariu