Hope Concert 2015

Un spectacol de muzică clasică, jazz și street art în beneficiul copiilor aflați în pericol de abandon.

Pe 18 martie, Ateneul Român va fi centrul generozității: Hope and Homes for Children România organizează cea de-a treia ediție a concertului caritabil dedicat copiilor fără familie sau aflați în pericol de abandon.

Hope Concert continuă tradiția Galelor Twin Art din 2013 și 2014, sub numele speranței, cea care stă la baza filosofiei Hope and Homes for Children. Acum 16 ani, când am început lucrul în România, peste 100.000 de copii erau instituționalizați și doar speranța că fiecare copil merită o casă și o familie ne-a călăuzit către rezultatul de astăzi, în care doar 8.000 de copii se mai află în instituțiile statului.

Ediția din această primăvară se anunță a fi o călătorie impresionantă de la jazz la muzică clasică, pusă în scenă cu maiestrie de artiști consacrați precum: violoncelistul Marin Cazacu, pianistul Andrei Licareț, Ansamblul Violoncellissimo, duo-ul de jazz Mircea Tiberian și Nadia Trohin, percuționistul Zoli Toth și actrița Ana Pepine, cu participarea extraordinară a sopranei Irina Iordăchescu. Gazda serii va fi, și în acest an, jurnalista Amalia Enache, care sprijină Hope and Homes for Children de mai bine de 5 ani, în calitate de ambasador.

Arta este mediul cel mai potrivit pentru propagarea ideilor generoase și pentru a aduce oamenii împreună. Anul acesta, arta stradală se alătură, pentru prima dată, muzicii clasice și jazz-ului. În fața Ateneului va avea loc un “live street art performance” realizat de cei de la Sweet Damage Crew, unii dintre cei mai cunoscuți realizatori de graffiti din România.

De-a lungul timpului, zeci de personalități ale lumii culturale românești s-au alăturat visului Hope and Homes for Children, de a oferi fiecărui copil o casă și o familie. Pe 18 martie vă invităm la un eveniment al speranței și generozității, prin care să continuăm împreună drumul deschis de Hope and Homes for Children, acum 16 ani.

Evenimentul este realizat în colaborare cu Filarmonica George Enescu.

Biletele la Hope Concert se pot achiziționa de pe Bilete.ro, ove.ro sau direct de pe site-ul hopeconcert.org.

Hope-Concert

Despre Hope and Homes for Children

Hope and Homes for Children România (HHC România) activează în țara noastră din 1998, timp în care a contribuit direct la închiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din întreaga ţară. Prin serviciile dezvoltate de HHC România, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile HHC România şi ale partenerilor săi, 5.651 de copii au fost scoşi din instituţii; 20.954 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 708 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1711 de copii au fost primiţi în regim de urgenţă şi peste 6.500 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de HHC România. Organizaţia activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Până în acest moment, 29.680 de copii au beneficiat de serviciile organizației Hope and Homes România, al cărei obiectiv este ca până în 2020 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră.

Organizatori: Hope and Homes for Children România, Quartz Media Production, Filarmonica George Enescu
Partener principal: Pro TV
Co-producători: Radio România Cultural, Radio România Muzical
Eveniment susținut de: Adevărul Financiar, FIVE’S, Asociația Somelierilor din România
Parteneri proiect: BRD Groupe Société Générale, Kaufland, Arval
Parteneri media: Etiquette, Cariere, Cațavencii, Igloo, Observatorul Cultural, HotNews, Business Review, Revista 22, Q Magazine, Șapte Seri, 121.ro, Acasă, Casa Mea, Onlinegallery, Actualitatea Muzicală, 4arte, Dela0, LiterNet, CSRmedia, mihaelaivan.ro, Senso TV, Social Responsibility Magazine, Societate și cultură, The Art of Living, Think Outside The Box, Totul despre mame, WebCultura, Qbebe, Ziare.com, Graphic Front.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu