Gigi Căciuleanu: 50 de ani de scenă

Gigi Căciuleanu sărbătoreşte 50 de ani de scenă, revenind la Teatrul Mic ca interpret cu noua sa creaţie coregrafică “UN MINUT DE DANS sau UF !!!”.

Un spectacol pe care şi l-a dorit în tradiţia “Nocturnelor 9 ½” realizate de “Măiastra” Miriam Raducanu căreia îi dedică acest spectacol. Premiera va avea loc pe 5 şi 6 septembrie 2015 orele 20:00 la Teatrul Mic în cadrul Festivalului Internaţional “George Enescu” – ediţia 2015.

Muzica: Paul Ilea. Cu: Gigi Căciuleanu, Paul Ilea, Irina Ştefan şi Răzvan Stoian. Asistent coregrafie: Lelia Marcu – Vladu. Biletele se găsesc la Teatrul Mic, în reteaua Eventim (magazinele Orange, Vodafone, Germanos, Domo, librăriile Cărtureşti, Humanitas, benzinăriile OMV şi Carrefour) şi online pe www.eventim.ro.

UFF“Montarea piesei coregrafice este aproape terminată. Nu lipseşte decât un minut de dans, înainte de partea finală. Acest minut de dans, coregraful îl va re-inventa, la fiecare spectacol, în prezenţa publicului. Iar protagoniştii, compozitorul muzicii si cuplul de dansatori, vor trebui să “facă faţă”, să se adapteze în “stare de urgenţă” fanteziei sale de moment, trebuind să memorizeze partitura coregrafică şi, bineînteles, cea muzicală, inventate ambele în ultima clipă, s-o integreze şi s-o interpreteze, cât se poate de bine. Pentru a putea prezenta imediat publicului piesa în forma sa finală.

La fiecare reprezentaţie, coregraful şi compozitorul vor fi nevoiţi să-şi pună picioarele în apă rece pentru a produce de fiecare dată, în prezenţa publicului, complet altceva.

Muzica îi apartine “omului orchestră” Paul Ilea (SENSOR / KULT STUDIO) căruia coregraful i-a cerut să plece de la temele cele mai cunoscute şi populare ale colegului său întru muzică şi “trăznăi”: Wolfgang Amadeus Mozart. Dar să le dezvolte apoi în felul său cu cât mai multă “drăgăstoasă ireverenţă”.

Întreg spectacolul este conceput de fapt în jurul complicatului şi deseori “nebunului” proces creator necesar pentru a obţine chiar şi un singur minut de dans.

Datorită acestei improvizaţii de fiecare seară, pentru a crea un minut de dans, spectacolele vor deveni cât se poate de diferite unul de celălalt… Și, prin urmare, fiecare spectacol va fi unic.

O re-creaţie de fiecare seară, pentru spectator… Chinurile creaţiei pentru artişti! Uf !!!” )Gigi Căciuleanu)

Producătorul spectacolului: Fundaţia Art Production în parteneriat cu Teatrul Mic. Sponsor al “Gigi Căciuleanu Romania Dance Company” – JTI.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu