Frumoasele actrite romance din epoca de aur a cinematografiei

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Nadia Gray

Pe numele său real Nadia Kujnir-Herescu, s-a născut pe 23 noiembrie 1923, în București, dintr-un tată rus și o mamă basarabeancă. În 1946 s-a căsătorit cu prințul Constantin Cantacuzino, aviator în timpul războiului. Împreună cu acesta, a părăsit România la sfârșitul anilor 1940 și s-a refugiat la Paris. Mai târziu, cuplul avea să se stabilească în Spania. A debutat în film în 1949. S-a stins din viață în iunie 1994, la New York.

Cel mai cunoscut rol al său a fost acela din La dolce vita (1960), capodopera lui Fellini. Iat-o pe Nadia Gray în câteva secvențe din celebrul film al lui Fellini.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

2 comentarii

  1. Luca Elena

    Interesante !!!

  2. samsam

    Ma bucur sa le vad mentionate aici. Cu toate acestea,as fi preferat ca accentul sa fi fost pus mai intai pe talentul si realizarile lor, iar abia apoi pe frumusetea acestora.

Adaugă comentariu