Fotografii in ploaie

“Ploaia este o oportunitate fabuloasă pentru fotografie.”

“În opinia mea, un fotograf are la dispoziție două posibilități pentru a capta lumea: pe de o parte, evidențierea ororilor, iar pe de altă parte, sublimarea lor. Eu am ales cea de a doua variantă. Mai exact, îmi place modul în care ploaia, zăpada și “vremea rea” trezesc un sentiment de ficţiune romantică în mine (excesele climatice sunt un alt subiect).”

“Văd aceste elemente ca pe o oportunitate fabuloasă pentru fotografie, un univers sub-utilizat vizual, cu o puternică putere evocatoare şi cu o bogăţie de lumini subtile. Acest univers scapă celor mai mulţi dintre noi, deoarece suntem prea ocupați să ne adăpostim. Omul devine o siluetă fantomatică, rătăcitând și supunându-se hazardului ploii și zăpezii.”

“Abordarea mea este în mod deliberat picturală şi emoţională.” (Christophe Jacrot)

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. Abbys

    Spectaculoase fotografiile!!!!Mai spectaculos apoi este modul de gandire si abordarea.Felicitari!!! Eu cred ca un fotograf merge nepasator pe strada si deodata, se opreste pe loc, se intoarce, scoate aparatul foto si face o fotografie.Era un moment care nu putea fi ratat, o clipa care poate sa fie fotografia perfecta sau o amintire vesnica!!!Aceasta este filozofia mea despre fotografie.Felicitari inca o data pentru fotografii.Cu deosebit respect Abbys.

Adaugă comentariu