Fotografii cu sare de bucatarie

Developați-vă fotografiile cu sare de bucătărie și veți obține efectul unor fotografii de epocă.

Pentru a obţine efectul vizual al fotografiilor de epocă, fotograful canadian Andrew B. Myers a reînviat o tehnică folosită acum mai bine de o sută de ani: “developarea” cu sare de bucătărie.

“Imprimarea cu sare este una dintre cele mai vechi tehnici fotografice, iar pionierul acesteia a fost, în 1839, Henry Fox Talbot. Procesul nu s-a schimbat prea mult de atunci.”

Pentru a vă imprima propriile fotografii prin această tehnică, respectați următorii pași: faceti o soluţie de sare de bucătărie și apă; într-o cameră întunecată, aplicați soluţie de nitrat de argint peste hârtia înmuiată în soluția de sare și lăsați-o să se usuce; luaţi hârtia uscată – acoperită pe o parte – şi aşezaţi-o pe o bucată de sticlă, cu partea acoperită în sus; puneți negativele pe care le doriți cu partea emulsiei secundare în jos; sxpuneți la soare; clătiți și lăsați să se usuce.

Detalii mai precise găsiți aici, iar mai multe fotografii realizate prin acestă tehnică găsiți aici.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu