FITS 2011: timp de 10 zile Sibiul este capitala culturala a Romaniei

Peste 1.000 de participanţi din 70 de ţări şi prezintă 300 de evenimente, care se desfăşoară în 60 de spaţii de joc, aşteptând zilnic 60.000 de spectatori. Sau, altfel spus, FITS 2011.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este cel mai important festival anual de artele spectacolului din România şi al treilea ca amploare şi importanţă din lume. Cea de-a XVIII-a ediţie a festivalului va avea loc în perioada 27 mai – 5 iunie având ca temă “comunităţi“.

“De cinci stele am ales toate spectacolele. Nu întâmplător în cadrul festivalului va fi prezent din nou Jonathan Mills, directorul Festivalului de Teatru de la Edinburgh, împreună cu directorul Festivalului de la Dublin, directorul Festivalului de la Belfast și cu structura nou înființată de la Londra, Jocurile Culturale Olimpice” (Constantin Chiriac, director FITS)

Vezi lista spectacolelor de teatru | Vezi lista spectacolelor de dans | Vezi lista spectacolelor de muzică | Vezi lista spectacolelor undergound | Vezi lista spectacolelor de stradă | Vezi lista spectacolelor de patrimoniu.

[citat]Ce aduce nou Ediţia din acest an[/citat]

Ediţia din acest an aduce o colaborare cu Cătălin Ştefănescu, moderatorul emisiuni „Garantat 100%”, care va coordona spectacolele lectură din cadrul festivalului.

De asemenea, artistul Dan Perjovschi va pregăti ceva special pentru Sibiu. Artistul va realiza, în direct, pe parcursul festivalului, sub privirile publicului, pe unul dintre pereţii exteriori ai sediului Teatrului Naţional „Radu Stanca” (TNRS), o pictură – „Pe cealaltă parte/On the other side”. “Lucrarea va deveni un bun al oraşului. De acum încolo, în fiecare an, Dan Perjovschi, va aduce la Sibiu, în cadrul festivalului, un grup de artişti care vor contribui la formarea platformei de visual arts.” (Constantin Chiriac)

În plus: spectacole din cadrul evenimentului vor fi montate în nouă spaţii underground, în cele mai noi cluburi, după ora 22; 60% din spectacolele ce vor fi prezentate în ediţia din acest an vor avea loc în spaţii outdoor; pentru prima dată, FITS se va muta şi la Grădinia Zoologică din municipiu; sunt programate 12 conferinţe speciale, cu invitaţi din ţară şi străinătate şi peste 20 de lansări de carte şi revistă.

Biletele pot fi cumpărate online de pe www.sibfest.ro.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu