Festivalul Țara Copiilor la Clubul Țăranului

Între 31 mai și 2 iunie, Clubul Țăranului și Muzeul Național al Țăranului Român se transformă în Țara Copiilor.

Timp de 3 zile, curtea muzeului și spațiile Clubului Țăranului vor fi dedicate exclusiv copiilor, care sunt așteptați la spectacole de teatru, ateliere creative și un târg pentru toată familia. Țara Copiilor este locul în care îndrăzneala artelor și îndemânarea meșteșugarilor se întâlnesc cu energia copiilor, pentru un schimb sănătos de învățături și bucurii.

Evenimentul reunește astfel, într-unul din cele mai prietenoase și îndrăgite locuri din București, tradiția târgurilor găzduite de Muzeul Țăranului și deja obișnuitele evenimente pentru copii organizate de Clubul Țăranului. Printre ateliere, spectacole și zburdălnicii, se vor organiza tururi ghidate de vizitare a muzeului.

Programul include două zile de spectacole de teatru pentru copii, susținute de importante trupe de teatru independente – de la compania Passe Partout Dan Puric, la spectacolul interactiv Tărâmul Basmelor – Începuturi, marionetele trupei Paiața, teatrul de umbre al celor de la Hopa Trop, teatrul de „sufragerie” propus de Lumea lui Momo și teatrul de păpuși al trupei Omidee.

Atelierele creative, organizate de meșteri, artiști plastici și actori, sunt pregătite special pentru a stimula imaginația și a crește capacitatea de comunicare a copiilor. Cei mici vor avea ocazia să participe la ateliere de teatru, pictură, modelaj, povești românești, legende și cântece de peste mări și țări, păpuși, reciclare, construcții, confecționat jucării, zmee, meșteșuguri și însemne tradiționale, ceramică, țesătorie, pictură pe sticlă etc.

La târgul din Țara Copiilor vizitatorii îi vor reîntâlni pe meșterii care vizitează des curtea MȚR – olari, cioplitori, țesători, producatori de turtă dulce și alte bunătăți tradiționale – dar și expozanți noi, cum ar fi producători de jucării și haine eco, librării și edituri care le vor deschide celor mici apetitul pentru povești și lectură. Un loc important în Țara Copiilor îl ocupă ONG-urile care activează în domeniul protecției copilului. Târgul găzduiește și o secțiune de troc, schimb de jucării și hăinuțe pentru copii.

Programul activităţilor

Teatru pentru copii

Lupul cu scufița roșie – Teatrul Paiața – 1 iunie, ora 10.30
Muzicanții din Bremen – Trupa de teatru Lumea lui Momo – 1 iunie, ora 12.30
Tărâmul basmelor – Începuturi – A.P.I.R. – 1 iunie, ora 18.00
Castelul vrăjitoarei – Trupa de teatru Omidee – 2 iunie, ora 10.30
Noapte bună – Compania de teatru Hopa Trop – 2 iunie, ora 12.30
Fluturi și oameni – Compania de teatru Passe Partout Dan Puric – 2 iunie, ora 19.00

Ateliere de creativitate

Zmeele din Țara Copiilor – 31 mai, ora 15.00
La șezătoare cu fluiere și povești – 31 mai, ora 17.30
Program de relaționare socială – Cetatea Blidaru – 1 şi 2 iunie, ora 11.00
Povești și cântece de peste mări și țări – 1 și 2 iunie, ora 12:00
Atelier de teatru şi tur MNŢR – 1 şi 2 iunie, ora 14:00
Atelier de modelaj în lut şi tur MNŢR – 1 iunie, ora 14.00, 2 iunie, ora 16.00
Spectacol atelier Odiseea muzicală – 1 iunie, ora 15.00, 2 iunie, ora 18.00
Atelier de pictură şi tur MNȚR – 1 iunie, ora 16.00, 2 iunie, ora 14.00
Corpul uman și simțurile, 1 iunie, ora 16:30
Alfabetul motivelor tradiţionale – 2 iunie, ora 14.00
Atelier creaţie teatru de păpuşi – 2 iunie, ora 16.00

Târg, meșteșuguri și jocuri de odinioară

Toată ziua, bună ziua!
Ateliere demonstrative meşteşugăreşti, Joaca de-a actorii cu Gianina Corondan, Global Sharing Day for Kids (TROC – schimb de jucării și hăinuțe pentru copii), macheta Țara Copiilor, obiecte din lemn, ceramică, ţesături, cărți, jucării, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat, icoane, hăinuțe și mâncare pentru copii, turtă dulce și alte bunătăți tradiționale.

Programul complet al activităților din cadrul festivalului Țara Copiilor va fi anunțat pe pagina de Facebook a festivalului.

Festivalul Țara Copiilor (31 mai – 2 iunie) este o ediție pilot a Festivalului Internațional Țara Copiilor ce va avea loc în perioada 6 – 12 septembrie 2013. În toamnă, organizatorii își doresc să aducă unele din cele mai frumoase spectacole de teatru pentru copii atât din țară, cât și din străinătate.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu