Festivalul RadiRo – ultimele bilete disponibile cu o săptămână înainte de startul evenimentului!

Ultima sută de metri la vânzarea de bilete pentru concertele programate în cadrul Festivalului RadiRo, organizat de Radio România în perioada 23 septembrie – 1 octombrie 2016! Ultimele bilete disponibile la maratonul de 9 concerte care vor aduce la București 6 orchestre de maximă notorietate din Europa și Asia, alături de peste 20 de dirijori și soliști, nume sonore ale scenei muzicale internaționale, pot fi achiziționate online pe www.eventim.ro sau la casa de bilete a Sălii Radio, din Strada G-ral Berthelot, nr. 60 – 64.

Festivalul RadiRo – cel mai important loc de întâlnire al celor mai apreciate orchestre radio din întreaga lume – asa cum îl cataloga directorul de onoare al actualei ediții, dirijorul Kristjan Järvi, va transforma Bucureștiul într-o veritabilă capitală a muzicii clasice!

Concertul de deschidere a Festivalului va avea loc vineri, 23 septembrie, și va fi susținut, în premieră la RadiRo și la București, de un ansamblu simfonic din Asia: Orchestra Sifonică din Shenzhen, China, care va aduce pe scenă una dintre cele mai apreciate tinere pianiste din China, Zhang Zuo, și pe violonistul Gabriel Croitoru, solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio.

Agenda festivalului va continua, pe 24 și 25 septembrie, cu două concerte ale Orchestrei Simfonice Radio din Norvegia, sub bagheta dirijorului Miguel Harth – Bedoya, cu participarea inedită, în cadrul primului concert, a celei mai bine cotate trompetiste din Norvegia, Tine Thing Helseth!

Va urma, pe 26 septembrie, primul concert al Orchestrei Naționale Radio, cu Carmina Burana de Carl Orff, sub bagheta dirijorului Cristian Măcelaru. 27 și 28 septembrie sunt două zile rezervate Orchestrei Simfonice Radio MDR din Leipzig, sub bagheta dirijorului Kristjan Järvi, director de onoare al festivalului, cu participarea a doi pianiști cu greutate în spațiul muzical european: Denis Kozhukhin și Stefano Bollani.

Una dintre marile surprize ale prezentei ediții este participarea, în cadrul festivalului, a celebrului violonist Gidon Kremer, care va evolua pe 29 septembrie în concertul Orchestrei Simfonice Radio ORF din Viena: un prilej extraordinar de a asculta live una dintre figurile legendare ale muzicii contemporane!

Orchestra Națională Radio va urca din nou pe scena Festivalului pe 30 septembrie, sub bagheta dirijorului Leo Hussain, unul dintre cei mai talentați tineri dirijori ai momentului, cu participarea unui violinist care nu mai are nevoie de introducere: Alexandru Tomescu!

La fel de incitant se anunță și concertul de închidere, pe 1 octombrie, susținut de BBC Concert Orchestra, care va oferi o incursiune inedită în repertoriul britanic contemporan, sub bagheta dirijorului Barry Wordworth, cunoscut pentru performanțele sale la pupitrul celebrului The Royal Ballet din Londra, cu participarea flautistei de origine română Ileana Ruhemann.

Pentru mai multe informații despre Festivalul RadiRo, vă rugăm accesați pagina web a evenimentului, www.radirofestival.ro.

Organizator: Radio România. Sponsor principal: Orange. Coproducător: TVR. Parteneri: Arcub, Institutul Cultural Român. Maşina festivalului: Dacia. Sponsori: Art Production, Intâlnirile JTI, Aquatique, Treasure Tea & Coffee, Florăria Iris.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu