Femeia care s-a casatorit cu ea insasi

Nadine Schweigert s-a căsătorit. Cu ea însăși.

Cu ceva vreme în urmă vă prezentam documentarul BBC care, între alte cazuri, relatează și povestea unei femei căsătorite cu Turnul Eiffel. Iată astăzi un caz cel puțin la fel de bizar: în data de 12 martie 2011, americanca Nadine Schweigert s-a căsătorit cu ea însăși, în cadrul unei ceremonii la care au luat parte câteva zeci de prieteni apropiați. O căsătorie “cu acte în regulă”, prin care mireasa și-a jurat iubire veșnică. Iar prietenii i-au dăruit cadouri de nuntă. “Aşteptam pe cineva care să apară şi să mă facă fericită. La un moment dat, o prietenă mi-a spus: «De ce ai avea nevoie de cineva ca să fii fericită? Mărită-te cu tine»”, avea să mărturisească Nadine după căsătorie.

“Sunt foarte fericită”

Astăzi, la un an de la fericitul eveniment, Nadine afirmă ca este mai fericită ca niciodată: “Mă simt plină de putere, foarte fericită, foarte veselă”, mărturisea ea, pe 24 mai 2012, în cadrul unui interviu în care spune ca a decis să se căsătorească cu sine pentru “a celebra” faptul că a trecut cu bine peste divorțul de tatăl celor doi copii ai săi și peste faptul că, în urma divorțului, aceștia au decis să rămână cu el “În urmă cu şase ani, pentru a-mi rezolva problemele aș fi ieșit în oraș și aș fi băut. Fumam, aveam cu aproape 23 de kilograme mai mult decât era normal… Căsătoria aceasta este o celebrare a ceea ce sunt acum…”.

“Investesc în relația mea cu mine”

Până acum, totul poate fi privit ca o declarație de independență, cam dusă la extrem. Și totuși… Nadine declară că “investește în relația pe care o are cu sine”: își cumpără cadouri și se (auto)invită seara la plimbări romantice în oraș. Și pentru că lucrurile devin din ce în ce mai greu de explicat, vă invit să urmăriți un scurt film care arată o astfel de plimbare.

Și, în cazul în care sunteți curioși, iată și interviul acordat lui Anderson Cooper.

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

3 comentarii

 1. Sihaya

  Numai mie mi se pare foarte tristă postarea asta? Adică… de ce nu se mai promovează normalitatea în zilele noastre?

  1. Emilia

   ai mare dreptate! acum se promovează sloganul ”just be yourself”, însă unii o iau prea în serios…

 2. Bogdan

  Are o gramada de paianjeni la mansarda, saraca.

Adaugă comentariu