Facebook și disputele în cuplu

Probabil că nimeni nu se miră: rețelele sociale sunt invocate într-un număr tot mai mare de divorțuri…

Aproape jumătate dintre membrii cuplurilor britanice au recunoscut că spionează conturile de pe rețelele sociale ale partenerului de viață. Și, chiar mai mult: o persoană căsătorită din șapte a avut în vedere posibilitatea de a divorța din pricina mesajelor publicate pe Facebook și pe alte rețele de socializare de către partenerul său de cuplu și aproape o cincime dintre persoanele căsătorite spun că au dispute verbale zilnic din cauza felului în care soţii sau soţiile lor folosesc reţelele de socializare

Studiul a fost comandat de firma de avocatură britanică Slater and Gordon ca urmare a unei creșteri considerabile a numărului de clienți care ar declarat că rețelele de socializare au jucat un rol important în divorţul lor: “În urmă cu cinci ani, Facebook era arareori menţionată în contextul încheierii unei căsnicii, însă acum a devenit un motiv comun. Reţelele de socializare reprezintă noul câmp minat din domeniul căsniciilor. Reţelele de socializare, în special fotografiile şi mesajele publicate pe Facebook, sunt de acum motive invocate ca “o rutină în divorţuri”.

Realizat de compania Censuswide pe un eşantion de 2.011 persoane căsătorite, studiul a evidențiat că motivele cel mai des invocate pentru a monitoriza conturile partenerilor de cuplu vizează identificarea persoanelor cu care aceştia vorbesc cel mai des, persoanele cu care se întâlnesc şi locurile în care merg.

Un sfert din totalul persoanelor chestionate au spus că bănuielile generate de acele căutări online au condus la certuri în familie care au loc cel puţin o dată pe săptămână, iar 17% dintre respondenţi au spus că acele dispute au loc în fiecare zi.

Disputele dintre soţi sunt provocate cel mai des de contactarea unor foşti parteneri de cuplu, expedierea unor mesaje secrete şi publicarea unor fotografii considerate “nepotrivite”.

Aproximativ 14% dintre respondenţi au spus că monitorizează conturile online ale partenerilor de cuplu cu intenţia bine definită de a găsi dovezi ale infidelităţii acestora.

facebook-divort

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu