Copilul care nu mai voia să se nască

Așadar…

1. Știți cât a durat cea mai lungă sarcină din lume (sau, altfel spus, cât timp “a refuzat” un copil să se nască)? Dar la ce vârstă a născut cea mai tânără mamă din lume? Și de câte zeci de nașteri e nevoie pentru a intra în topul mamelor cu cei mai mulți copii? În cazul în care sunteți curioși, vă recomand să citiți 10 recorduri insolite despre mame și copii.

2. “La Târgul de Carte de la Frankfurt, cel mai mare astfel de eveniment din lume, la care, dacă nu eşti, nu exişti din punct de vedere literar, România a existat cu un stand prăfuit de o sută de metri pătraţi. Standul este descris pentru Gândul de agenţi literari, editori şi scriitori români prezenţi la târgul care s-a desfăşurat în perioada 9-13 octombrie, drept «mizerabil», «ruşinos», «urât» ori «o dezamăgire».” Altfel spus, cum România a fost făcută de râs la Frankfurt (și cum, evident, nimeni nu-și recunoaște vina).

3. Și, în încheiere, câteva gânduri frumoase: “Umbrela este o stare. Şi un accesoriu “very fashionable” în poezie. Ploaia nu mi-a plăcut niciodată dar am iubit umbrelele cu buline, cu maimuţoi sau cu flori. Colorate sau alb-negru. Au fost momente când purtând o umbrelă în mână nu mi-a mai fost frică de nimic. Au fost şi clipe când purtând o umbrelă în întuneric s-a făcut lumina de care aveam nevoie. Umbrela are însuşirile unui instinct, pot să închid ochii şi totuşi să merg perfect pe o sârmă umedă”. Este un scurt fragment dintr-un interviu cu poeta Florina Zaharia. Un interviu realizat de către Ștefan Ciobanu, autorul unei întregi serii de interVIUri. O serie pe care vă recomand să o citiți. Pentru că merită.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu