Va vine sa credeti ca are doar 17 ani?

Povestea unui pisici care, înconjurată de ape, trebuie să învețe să lupte. Spusă de un animator letonian în vârtă de 17 ani.

“Numele meu este Gints Zilbalodis, am 17 ani. iar acesta a fost proiectul meu de suflet pe parcursul ultimului an și jumătate. A început cu ideea vagă a unei pisici, a oceanului şi a depăşirii fricii. Apoi, după numeroase bătălii cu scriptul, a căpătat contur și a devenit ceea ce puteți să vedeți acum. După şapte ciorne am simţit că era pregătit pentru începerea storyboardului. Dar filmul a continuat sa evolueze până în momentul în care mixul de sunet a fost realizat. Am continuat să învăţ zi de zi despre cum se face un film, trecând prin toate etapele posibile.”

“Am ales pisica drept personaj principal, în primul rând pentru a economisi timp cu expunerea ideii: oamenii deja ştiu că, în general, pisicile se tem de apă. Deci puteam trece direct la acţiune. În plus, pisica este o creatură destul de mică, iar oceanul pare cu atât mai mare pentru ea. Şi, desigur, pisicile sunt mult mai uşor de desenat decât oamenii.”

“Muzica filmului este de prietenul meu Bertrams Pauls Purvišķis și m-a ajutat mult să spun povestea așa cum mi-am dorit. Am fost întârziat ceva timp cu lansarea filmului pentru ca am învățat în timp ce-l făceam și o mulţime de greşeli făcute atunci când nu aveam experiență au trebuit reparate pornind de la zero. În cele din urmă, mă bucur că în sfârșit este gata și îl pot arăta lumii întregi.”

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu