Evolutie

Sculpturile magice ale unui artist american de origine română.

Magic Angle Sculpture este numele unei serii de sculpturi din lemn realizate de către artistul și omul de știință John V. Muntean. Se numesc așa deoarece, la o primă vedere, par sculpturi abstracte. Însă, dacă sunt rotite în fața unei surse de lumină, umbrele lor devin mereu altele, înlățuindu-se într-o poveste. Iată, de pildă, povestea evoluției umane spusă prin intermediul unei sculpturi a lui John V. Muntean.

Cum s-a născut această serie de sculpturi? Ei bine, după spusele lui John, ideea i-a venit de la lucrarea sa de doctorat. O lucrare al cărei nume prefer să îl redau în engleză: Quantitative Aspects of Solid-State Carbon-13 Nuclear Magnetic Resonance Spectroscopy. 🙂 Iată și alte lucrări din seria care i-a adus lui John o recunoaștere internațională.

John V. Muntean s-a născut în SUA, în prezent este spectroscopist la Argonne National Laboratory și trăiește în Riverside, împreună cu soția, Susan Synnestvedt, violonistă în cadrul Orchestrei Simfonice din Chicago (da, ea este cea care cântă la vioară pe fundalul filmelor de mai sus) și cei doi copii (o fată și un băiat). Mai multe lucrări pe site-ul și pe blogul lui John.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu