“Dacă ai nevoie de ceva, doar fluieră”

O frumoasă poveste de dragoste.

Humphrey Bogart și Lauren Bacall. Chiar dacă astăzi sunt mulți cei care nu au auzit de ei, au fost unul dintre cele mai frumoase și mai seducătoare cupluri ale Hollywood-ului. S-au cunoscut în 1944, în timpul filmărilor la A avea sau a nu avea, primul film al lui Lauren Bacall. El avea 44 de ani, era un actor faimos, iubit de femeile din întreaga lume și aflat deja la cea de a treia căsătorie. Ea avea doar 19 ani, avea la activ trei ani de modelling și apariții în două piese de teatru modeste.

Bogart-Bacall-1

A fost dragoste la prima vedere. Și, chiar dacă gura lumii era slobodă, o dragoste care avea să dureze: în februarie 1945 Bogart a divorțat și s-a căsătorit cu Bacall pe 21 mai 1945. Patru ani mai târziu, avea să se nască Stephen Humphrey Bogart, fiul lor.

1952: Bogart, Bacall și fiul lor, Stephen, in casa lor din Los Angeles.
1952: Bogart, Bacall și fiul lor, Stephen, in casa lor din Los Angeles.

Bogart avea să o iubească pe Bacall până la sfârșitul vieții: a murit în 1957 și a fost îngropat împreună cu un mic fluier de aur care făcuse parte din brățara pe care i-o dăruise lui Lauren Bacall înainte de se căsători. Pe fluier erau inscripționate următoarele cuvinte:

A avea sau a nu avea: dacă ai nevoie de ceva, doar fluieră.”

Lauren Bacall s-a stins din viață pe 12 august 2014, la vârsta de 89 de ani.

(surse: 1, 2)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. Ionel

    Oarecum marginal totuși, Lauren Bacall era la origini de prin România….

Adaugă comentariu