Photo Romania Festival își deschide mâine porțile

Expoziții inedite, vernisaje și un concert Aylin & The Lucky Charms la gala de deschidere.

Cea de-a patra ediție a Photo Romania Festival își deschide porțile mâine, 16 mai, cu o serie de evenimente pregătite pentru toți iubitorii de fotografie. Festivalul se desfășoară în perioada 16-25 mai în 35 de locuri din oraș și include expoziții, ateliere, dezbateri și competiții foto.

Recomandările zilei – vineri, 16 mai

16:00 – Vernisaj: Ștefan Socaciu: Manifest pentru Cluj – Studio Ciorchin, str. Constanța nr. 30
Arhitectura valoroasă a clădirilor vechi de secole din Cluj-Napoca este greu de observat din cauza inesteticelor cabluri electrice care împânzesc orașul.

17:00 – Vernisaj: Joshua Hoffine (SUA): Childhood Fears/Fricile copilăriei – Hotel Continental, str. Napoca 1
Fotograf american pasionat de fotografia horror, Joshua Hoffine a realizat o expoziție pornind de la psihologia fricii și percepția copiilor asupra fricii și a încercat să prezinte imaginile din gramatica vizuală a copiilor. Expoziția este deschisă în perioada 16-25 mai, iar accesul este gratuit.

18:00 – Vernisaj: Ziua Timpului – „800 de ceasuri” din colecția particulară a familiei Gașpar și „Liquid Art” – Markus Reugels (Germania) – Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, str. C. Daicoviciu nr. 2
O expoziție cu peste 800 de ceasuri distincte, perfect funcționale, produse în 14 țări de pe trei continente – exponatele fac parte din colecția de ceasuri deținute de familia clujeană Gașpar și va fi vernisată în 16 mai, de la ora 18.00, în prezența unor invitați speciali, specialiști în domenii diverse, care vor povesti cum este perceput timpul prin prisma profesiilor lor. În același timp, o perspectivă… fotografică asupra trecerii timpului va fi oferită de ”Liquid Art” („Artă lichidă”), expoziția germanului Markus Reugels, care a folosit fotografierea de mare viteză pentru a „îngheța” milisecunde și a prezenta ipostaze unice ale apei. Ambele expoziții sunt deschise între 16 și 25 mai, iar accesul se realizează contracost, prețul unui bilet fiind de 3 lei (preț întreg), respectiv 1,60 lei pentru pensionari și 0,80 de lei pentru elevi și studenți.

19:00 – Gala de deschidere și concert Aylin & The Lucky Charms – Casino, Parcul Central
Acces gratuit.

Photo-Romania-2014

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu